Apraksts

Skolotāja grāmatas ievaddaļā sniegts ieteicamo mācību metožu apraksts, bet katras nodaļas sākumā – mācību stundu plānojums un fizikas mācību programmas paraugs 8. un 9. klasei, kas ar vienu izņēmumu atbilst Izglītības un Zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centra 2011. gadā izstrādātajam mācību programmas paraugam

Izņēmums ir šāds – lai 8. klasē nepārblīvētu mācību saturu, sadaļa par spiedienu un Arhimēda spēku ir pārcelta uz 9. klases nodaļu “Fizika un tehnika”, līdz ar to nedaudz mainīts mācību satura apguvei atvēlēto mācību stundu skaits un divas pēdējās 8. klases nodaļas apvienotas vienā – „Kustība un spēks”.

Turpmāk skolotāja grāmatā atbilstoši katram mācību grāmatās aplūkotajam tematam (saglabājot numerāciju) ir sniegts apgūstamais temats, apgūstamie jēdzieni un atbilstība standartam. Te sniegti arī metodiskie komentāri, kas skaidro atsevišķas mācību materiāla detaļas un pamato autora koncepciju, dotas atbildes uz mācību grāmatā ievietotajiem jautājumiem. Katras nodaļas beigās ievietoti pārbaudes darbi. Pārbaudes darbi iedalīti divās grupās: kārtējie pārbaudes darbi un nobeiguma pārbaudes darbi. Kārtējie pārbaudes darbi ir paredzēti 10 – 20 minūtēm un veidoti kā jautājumi ar atbilžu variantiem, lai atbildes būtu iespējams ātri un viegli pārbaudīt. Nobeiguma pārbaudes darbi paredzēti 40 minūtēm, tiem doti arī vērtēšanas kritēriji un atbilstība fizikas standarta prasībām.

Iesaki draugiem