Apraksts

Jū Nesbē (Jo Nesbø) ir norvēģu rakstnieks, dziesmu autors, mūziķis un ekonomists. J. Nesbē kā kriminālromānu rakstnieks ir īpašs ar to, ka atklāj ideālās sabiedrības tumšo pusi. Romānu cikls par detektīvu Hariju Holu kļūst arvien populārāks visā pasaulē – katra no jauniznākušajām grāmatām nokļūst bestselleru saraksta augšgalā. Viņa darbi jau izdoti 37 valstīs, un to kopējais metiens pārsniedzis 14 miljonus eksemplāru.

Naktīs, kad uzsnieg pirmais sniegs, bez vēsts pazūd sievietes. Mājsaimnieces, bērnu mātes, neievērojamas un nezināmas līdz brīdim, kad tuvinieki ziņo par viņu pazušanu. Detektīvam Harijam Holam jānoskaidro, kas ar viņām notiek, bet vienīgā saikne starp vairākiem upuriem ir sniegavīrs viņu sētā un kāda privātklīnika, kurā notiek plastiskās operācijas.
Nav iemesla, nav pavedienu – ir tikai detektīva intuīcija un nojausmas. Sievietes turpina pazust, un kādā brīdī kļūst skaidrs, ka upura loma paredzēta arī Rākelai, Harija bijušajai mīļotajai. Spēle, kuras likme ir dzīvība, kļūst arvien spraigāka. Kurš ir Sniegavīrs, un kāpēc Harijam vajadzētu viņu pazīt?

“Perfekts krimināltrilleris ar daudziem neparastiem sižeta pavērsieniem un absolūti negaidītu atrisinājumu. Harijs Hols visā savā spožumā!”
The Spectator

No norvēģu valodas tulkojis Ilmars Briška.


Aizraujošākais Jū Nesbē uzrakstītais romāns par Hariju Holu.
Romsdal Budstikke

Pēc romāna “Sniegavīrs” izlasīšanas es nešaubīdamies piešķiru labākā skandināvu kriminālromānu rakstnieka titulu Jū Nesbē. “Sniegavīrs” ir augstākās raudzes kriminālžanra darbu paraugs, tēli ir tikpat spēcīgi kā pats stāsts, ko caurauž ļaunuma atmosfēra, turklāt spriedze nerimst ne uz mirkli.
Marcel Berlins, The Times

Šad un tad tiek uzrakstīts kāds labs kriminālromāns, kas pārņem lasītāju savā varā tikpat spēcīgi kā T. Harisa spriedzes pilnais darbs “Jēru klusēšana”. Jū Nesbē lieliskais romāns “Sniegavīrs” pelnījis, ka to salīdzina ar Stīga Lārsona Millennium triloģijas pirmo grāmatu.
Sunday Times

Jū Nesbē pamazām kļūst par skandināvu kriminālliteratūras jauno zvaigzni. Romāns “Sniegavīrs” ir labākais no Jū Nesbē darbiem! Jebkādas bažas, ka rakstnieks, atklājot sērijveida slepkavību izmeklēšanu, varētu būt sevi izsmēlis, ir zudušas. Jū Nesbē meistarīgi ir apvienojis spriedzes pārpilnu trilleri un cilvēcisko attiecību sarežģītos līkločus.
Barry Forshaw, Independent

Jū Nesbē “Sniegavīrs” – skandināvu brīnums!
Der Tagespiegel

Publikācijas

Iesaki draugiem