Apraksts

Pasaules gals, ja vēlaties zināt, pienāks sestdien. Nākamsestdien. Pēcpusdienā. Tā vismaz apgalvo "Jaukie un precīzie Agneses Nateres pareģojumi", pasaulē vienīgā absolūti nekļūdīgā pareģojumu grāmata, kas sarakstīta 1655. gadā. Labo un Ļauno spēku armijas jau pulcējas... Šķiet, ka viss notiek saskaņā ar dievišķo plānu. Vienīgi kāds izklaidīgs eņģelis un dzīves baudītājs dēmons īsti nepriecājas par gaidāmo apokalipsi, jo labprāt vēl padzīvotu šinī pasaulē... Turklāt arī pasaules gala izraisītājs Antikrists vispirms, kā liekas, ir pazudis bez vēsts, bet, kad atrodas... tad tik iet elle vaļā!

Pasaulē iemīļoto fantāzijas žanra autoru Nīla Geimena un Terija Prečeta kopdarbs – komiskais romāns “Labas zīmes” – kopš tā publicēšanas 1990. gadā piedzīvojis jau 80 izdevumus, ticis nominēts Pasaules Fantāzijas balvai (World Fantasy Award) un Locus balvai par gada labāko fantāzijas romānu, sajūsminājis un sasmīdinājis dažādu vecumu lasītājus visā pasaulē.

Romāns “Labas zīmes” ir meistarīgi savērpts izklaidējošs stāstījums, kas parodē neskaitāmus populārus pasaules gala scenārijus, un vienlaikus intelektuāls saldēdiens visiem, kas atpazīs tekstā iešifrētās atsauces uz pasaules kultūras ikonām.

“Nepārspējami jautra grāmata. Prečets un Geimens ir pārdrošākais un drūmākais duets kopš Džekila un Haida laikiem. Ja tāds būs Armagedons, es arī piedalos.”
Džeimss Herberts

“Debešķīga grāmata, smiesieties uz velna paraušanu!”
Time Out

No angļu valodas tulkojusi Vanda Tomaševiča.

Publikācijas

Iesaki draugiem