Apraksts

"Dāga Hammaršelda ieraksti nefiksē notikumus, konfliktus, sadursmes vai ārpasaules radītus izaicinājumus, bet gan iekšējus dvēseles stāvokļus."
Vaira Vīķe-Freiberga

"ANO ģenerālsekretārs Dāgs Hammaršelds (1905-1961) ir viena no pazīstamākajām un noslēpumainākajām 20.gs. personībām.
Ārēji Dāgs Hammaršelds bija tipisks karjeras politiķis, kas savas ērtās dzīves dēļ visu mūžu varēja palikt no realitātes distancēts pašapmierināts snobs. Ko gan par dzīves patiesajām grūtībām var zināt cilvēks, kas bērnību pavadījis pilī, bet dzīves noslēguma gadus ik dienas ticies ar valdniekiem, karaļiem, prezidentiem un baudījis smalkākos vīnus? Taču, kad divus gadus pēc Hammaršelda nāves tika publicēta viņa dienasgrāmata "Ceļa zīmes", pārsteigtajai pasaulei atklājās pilnīgi cits Hammaršelds. Hammaršelds mistiķis."
Juris Rubenis

"Atturīgais, elegantais, intelektuālais, augsti mācītais diplomāts, izcilās starptautiskās valsts valdīšanas pārstāvis, augstākās šķiras cilvēks, kas, bagāts un lutināts, sasniedzis spožu karjeru Zviedrijas ierēdņu hierarhijā, Finanšu ministrijas Valsts sekretāra un Ārlietu ministrijas sekretāra amatā, pēdējos astoņus mūža gadus Apvienoto Nāciju sekretārs, atrazdamies pasaules uzmanības degpunktā, atstājis publicēšanai dienasgrāmatu, kurā nav stāstīts ne par politiskiem konfliktiem un idejām, ne par tikšanos ar izcilām personībām, ne arī par privātas dzīves notikumiem. Visi ieraksti ir nemitīgs dialogs ar sevi pašu un Dievu."
Zenta Mauriņa

No zviedru valodas tulkojusi Aija Eimane.

Publikācijas

Iesaki draugiem