Apraksts

Starptautisku slavu Pīteram Meilam atnesa autobiogrāfiskais romāns “Gads Provansā”, taču lasītāju atzinību guvuši arī citi darbi, kuros rakstnieks ar lielu aizrautību stāsta par savu iemīļoto Franciju.

Dzīves sākumposmu Pīters Meils aizvadīja pēckara Anglijas “gastronomiskajā pirmatnībā”, kad dažādas delikateses bija retums. Deviņpadsmit gadu vecumā aizbraucis komandējumā uz Parīzi, viņš uz visu mūžu iemīlēja frančus un viņu kaislīgās attiecības ar ēdienu un vīniem. Šajā grāmatā Pīters Meils iepazīstina lasītāju ar franču kulinārijas kalendāru, ļaujot izjust tā tradīciju, svētku un gadatirgu neatkārtojamo gaisotni un garšu bagātību.

Livaro autors izbauda izcilu sieru aromātu un vēro gadskārtējās siera ēšanas sacensības; Martiņīlebēnā mācās pareizi ēst gliemežus, bet Vitelā kļūst par pirmo angli, kas tiek uzņemts vietējā varžēdāju brālībā.

Pīters Meils spilgti apraksta to pārsteidzošo entuziasmu, ar kādu franči organizē un apmeklē pat pašus dīvainākos pasākumus, kuru mērķis ir pārvērst ēšanu un dzeršanu par svētkiem.
Sirsnīga, humorpilna un apetīti rosinoša grāmata!

Ļoti patiess, saistošs un ārkārtīgi garšīgs stāsts par nāciju, kas lutina savu vēderu! Daily Mail

Gastronomiska bauda! Sunday Tribune

Apburoša grāmata, kas lasītājiem atklāj Francijas lauku dzīves ikdienišķo burvību un ārkārtīgo mīlestību pret ēdienu, bet jo īpaši vīnu. Sunday Times

No angļu valodas tulkojusi Karīna Tillberga.

Publikācijas

Iesaki draugiem