Apraksts

Endrū Koena grāmata „Evolucionārā apgaismība”, neapšaubāmi ir jauns, nozīmīgs, pat nevainojams darbs par garīgo apgaismību mūsdienu pasaulē. Šī grāmata daudz lielākā mērā nekā kāda intelektuāla diskusija atklāj jaunās evolucionārās apgaismības jēgu. Tā ir viena no nozīmīgākajām grāmatām, kas uzrakstītas par garīgumu postmodernajā pasaulē.
Kens Vilbers

E. Koena grāmata „Evolucionārā apgaismība“ ir iedvesmojoša un izaicinoša grāmata, apskaidrots skats uz universālo mistisko tradīciju jeb mūžīgās gudrības tradīciju. Tā izraisa daudz dziļu pārdomu un mudina katru izvērtēt savu garīgo meklējumu vēsturi. Arī tie teikumi, kas mūs pārsteigs, sašūpos līdzšinējo priekšstatu pamatus vai raisīs iebildumus, var būt ļoti noderīgi, lai, tos pārdomājot un mēģinot saprast, varētu noskaidrot: kā īsti šo tēmu uztveru, saprotu vai esmu pieredzējis es?
Mūsu esības jēga nav tikai pašu izolētā dzīve, bet tas, ko mūsu dzīve nozīmē visai pasaulei. Mēs esam milzīga dievišķās evolūcijas procesa daļa un rezultāts. Savu patieso vērtību es iegūstu nevis norobežojoties, bet uztverot sevi kā dievišķa procesa daļu. Man šķiet, ka šo pieredzi mums vēlas nodot nozīmīgais Jaunās Derības cilvēka apzīmējums  “Dieva bērns”. Tas ir izaicinājums mācīties pieņemt procesu – “ceļu” par savām mājām.
Juris Rubenis

Endrū Koens ir viens no nozīmīgākajiem mūsdienu garīgajiem meklētājiem, vairāku grāmatu autors, starptautiskās bezpeļņas organizācijas EnlightenNext un tāda paša nosaukuma žurnāla dibinātājs un galvenais redaktors. Viņš, tāpat kā daudzi viņa laikabiedri, sāka ar meklējumiem Austrumu garīgumā, taču kādā brīdī viņam ar to vairs nebija pietiekami. E. Koens mācījās atklāt Rietumu garīguma vērtības. Un viena no tām ir evolucionārais, attīstības aspekts.

No angļu valodas tulkojis Kārlis Žols.

Publikācijas

Iesaki draugiem