Apraksts

Daina Grūbe (1960) jau vairāk nekā desmit gadus pazīstama kā tulkotāja, taču nu apkopojusi tematiskā izlasē savus gadu gaitā tapušos dzejoļus, no kuriem daļa ir bijusi publicēta dažādos preses izdevumos.
Krājumā "Atstāj mani mīlošu" iekļauta satura un formas ziņā daudzveidīga dzeja. Pirmajā daļā ("Man tevis vajag") apkopoti klasiskā stilā rakstīti dzejoļi, bet otrajā ("Sudraba zvīņa") – dzejoļi, kas rakstīti brīvā panta formā. Katras daļas ietvaros dzejoļi sakārtoti hronoloģiski, tomēr neminot to uzrakstīšanas gadu, bet pierakstot tikai stundas un minūtes, kurās dzejolis tapis. Tā šī sievišķīgo jūtu un pārdzīvojumu dzeja lasītājam kļūs personiski tuvāka, radot klātbūtnes efektu.
Daina Grūbe ilgus gadus bijusi latviešu valodas un literatūras skolotāja, bet nu strādā "Apgādā Zvaigzne ABC" par redaktori. Par nepieciešamību izteikties dzejā viņa saka: “Kāpēc es rakstu? – Tāpēc, ka man tas ir dots. Tas nav nedz labi, nedz slikti; nedz gudri, nedz nesaprātīgi; nedz mērķtiecīgi, nedz neapzināti. Tas vienkārši tā ir. Un dalīties savās domās un izjūtās ar citiem – to uztveru gan kā pienākumu, gan laimi.”

Iesaki draugiem