Apraksts

Sarma Melngailis ir Amerikas latviete, kura dzimusi un augusi Bostonā. Pēc bakalaura grāda iegūšanas ekonomikā prestižajā Pensilvānijas Universitātē Sarma darbojās finanšu un privātā kapitāla investīciju sektorā Ņujorkā. 1999. gadā viņa sekoja savam patiesajam aicinājumam un pievērsās pavārmākslai, iegūstot grādu French Culinary Institute Ņujorkā. Viņai šobrīd pieder restorāns, divi populāri sulu un svaigu uzkodu takeaway veikali Ņujorkā un arī interneta veikals One Lucky Duck, kur var iegādāties Sarmas un citu uzņēmumu ražoto ekoprodukciju un dabisko kosmētiku. Sarma daudz raksta par svaigēšanu, pārtikas industriju un politiku savā emuārā Raw Blog. Sarmas sniegums svaigēšanas, vegānisma un dzīvnieku tiesību veicināšanā ir augsti novērtēts arī Latvijā.

Metjū Kenijs ir restorāna līdzdibinātājs. Žurnāls Food & Wine 1994. gadā viņu iekļāva 10 labāko jauno šefpavāru sarakstā. Viņš ir sarakstījis arī grāmatas Matthew Kenney's Mediterranean Cooking, Big City Cooking un Everyday Raw Desserts.

Sarma Melngailis un Metjū Kenijs ir Ņujorkas pirmā augstas klases svaigēšanas restorāna Pure Food and Wine dibinātāji. Kad abi pavāri bija atklājuši enerģijas un dzīvesprieka pieplūdumu un citas brīnišķīgās pārvērtības, ko sniedz svaigēšanas dzīvesstils, viņi savu aizraušanos pārvērta veiksmīgā biznesā, piedāvājot raw food ēdienus izvēlīgajai Ņujorkas publikai. Restorāns guva milzīgu popularitāti, pateicoties Sarmas un Metjū radītajām fantastiskajām receptēm, kuras ir apkopotas šajā bagātīgi ilustrētajā pavārgrāmatā. Tā palīdzēs jums pagatavot ēdienus un dzērienus, kas ne vien sniegs baudījumu garšas kārpiņām, bet arī veicinās vispārējo labsajūtu, ļaujot justies enerģijas un možuma pilniem. Turklāt abu autoru atklātie stāsti par dažkārt ērkšķaino ceļu uz svaigēdāja dzīvesstilu ir gan izklaidējoši un iedvesmojoši, gan arī ļoti vērtīgs uzziņas materiāls.

Sarma ir mans guru, piecu zvaigžņu meistare svaigēšanā. Ja vispār kaut kur ir dzīvu un dabisku ēdienu receptes, tad tās jūs atradīsiet šajā Sarmas grāmatā. Pēc šo ēdienu un dzērienu baudīšanas, starosiet gan jūs, gan jūsu ķermenis. Jo Sarma pati staro. Turklāt kopā ar Sarmu virtuvē nekad nebūs par karstu.
Mārtiņš Rītiņš, restorāna “Vincents” šefpavārs, Slow Food Riga prezidents


Iesaki draugiem