Apraksts

Mūsu smadzenes ir optimāli piemērotas apstākļiem, kādi reiz valdīja mednieku un vācēju sabiedrībā. Taču pasaule ir radikāli mainījusies, tādēļ mēs pastāvīgi pieļaujam domāšanas kļūdas ar postošu ietekmi uz finansēm, karjeru un laimi. Izprotot kļūdu iemeslus, varam no tām izvairīties.

Grāmatā "Skaidrās domāšanas māksla" Rolfs Dobelli asprātīgi un precīzi izanalizē "slazdus", ko pašu prāts mums izliek visbiežāk, izskaidrojot, piemēram:
- kāpēc pastāvīgi pārvērtējam savas zināšanas (un pārējos uzskatām par dumjākiem nekā viņi ir patiesībā),
- kāpēc kaut kas nekļūst pareizāks tikai tādēļ, ka miljoniem citu cilvēku tas šķiet pareizi,
- kāpēc mēs ticam dažādām teorijām (pat ja tās ir maldīgas).

Rolfs Dobelli (1966), MBA, Ph.D., ir uzņēmējs, domātājs un rakstnieks, getAbstract, pasaulē lielākā ekonomikas literatūras konspektu izdevēja, un asociācijas ZURICH.MINDS, kurā apvienojušies šī brīža izcilākie domātāji, zinātnieki, mākslinieki un uzņēmēji, līdzdibinātājs un kurators. Eiropas vadošie laikraksti un žurnāli regulāri publicē Rolfa Dobelli rakstus un viņu bieži citē tādi izdevumi kā The Wall Street Journal, The Washington Post, Financial Times, Harvard Management Update un citi. Vairākus gadus Rolf Dobelli ir vadījis televīzijas šovu par grāmatām un biznesu kanālā Bloomberg Television Germany.

"Skaidrās domāšanas māksla" ir zināmākā no Rolfa Dobelli grāmatām un 2012. gadā atzīta par pieprasītāko populārzinātnisko grāmatu. Dobelli ir arī vairāku lasītāju un kritiķu atzītu romānu autors.

No vācu valodas tulkojusi Anne Sauka.

Iesaki draugiem