Apraksts

Dafne Šeldrika ir pirmais cilvēks pasaulē, kas spējis veiksmīgi uzaudzināt jaundzimušu zilonēnu. Ar savu iejūtību, interesi, un neatlaidīgo darbu viņa palīdzējusi izglābt no drošas nāves daudzus ziloņu, degunradžu un citu dzīvnieku mazuļus.

Varen liela ģimene, kuras locekļiem ir gan divas, gan četras kājas – tā varētu sacīt par Dafnes Šeldrikas mīļajiem. Sirsnīgajā un aizkustinošajā vēstījumā autore stāsta gan par neparasto draudzību ar dažādiem Āfrikas savvaļas dzīvniekiem, gan par savu vīru, bērniem un daudzajiem radiniekiem. Nejauši sastapts spulgacains antilopes mazulis, rosīgs pundurmangusts un spītīgs degunradža bārenis, draiska zebra un vientuļš ziloņbērniņš Elinora – katram no viņiem ir savs stāsts, kas cieši savijies ar Šeldriku ģimenes dzīvi, rosinot viņus pievērsties brīnišķīgajam, taču ārkārtīgi grūtajam un bīstamajam savvaļas dzīvnieku glābšanas darbam mūža garumā.
Dafnes Šeldrikas “Āfrikas mīlasstāsts” pāri laikiem un pasaulei sasaucas ar dzirkstoša humora piesātinātajiem Džeralda Darela darbiem un Džojas Ādamsones stāstu par lauveni Elsu “Dzimusi brīvībai” – arī šo grāmatu rakstījusi sieviete, kas nesavtīgi strādā dzīvnieku labā, vienlaikus veidojot un kopjot arī cilvēciskās attiecības.

No angļu valodas tulkojusi Aija Čerņevska.


Manuprāt, Āfrika vēl nekad nav tikusi tik krāšņi aprakstīta. Es izlasīju šo grāmatu vienā elpas vilcienā, un tā gandrīz salauza manu sirdi. Tas, ko Dafne Šeldrika raksta par Āfrikas savvaļas dzīvnieku apdraudējumu, būtu jāuzzina visai pasaulei!
Džoanna Lumleja

Obligāti izlasāma grāmata! Jo vairāk uzzinu par ziloņiem, jo vairāk brīnos, kāpēc viņi vēl nepārvalda pasauli.
Katrīna Hjūsa, Mail on Sunday

Apburošs atmiņu vēstījums. Putnu mazuļi, antilopes, ziloņi un degunradži, pat civetkaķis – katram no šiem dzīvniekiem bijusi sava loma Dafnes Šeldrikas dzīvē.
Helēna Brauna, Telegraph

Aizkustinoša un saistoša lasāmviela. D. Šeldrika radījusi spilgtu gleznu par neparastu dzīvi Āfrikas džungļos, kas iepriecinās ikvienu lasītāju.
BBC Wildlife Magazine

“Mīlestība, dzīve un ziloņi” ir gan lielisks dzīves apraksts, gan stāsts par vismaz divām mīlestībām mūža garumā. Pirmā mīlestība uzplaukst, autorei pirmo reizi ieraugot Cavo Nacionālo parku un satiekot Deividu Šeldriku. Otrs mīlasstāsts vēsta par Dafnes un Deivida rūpēm, glābjot mazos ziloņu bārenīšus, meklējot tiem audžumājas un aktīvi cīnoties pret ziloņkaula tīkotājiem.
GQ, Apvienotā Karaliste

Publikācijas

Iesaki draugiem