Apraksts

Kaut gan ļoti neraksturīgi dzejniekiem, A. Čaks bija saimniecisks vīrietis. Viņš brīvi orientējās pavārmākslā un kulinārijā. Par to liecina dzejnieka memoriālajā muzejā Lāčplēša ielā 48/50 atrastās piezīmju lapiņas ar zīmītēm mājiniekiem un dažādu ēdienu receptēm. Tās, tāpat kā fotogrāfijas, atmiņu skices un fragmenti no dzejnieka darbiem liecina, ka viņš bija ne tikai talantīgs literāts, bet arī labs pavārs un saviesīgu pasākumu cienītājs. To zināja arī Čaka draugi – dzejnieki, mākslinieki, aktieri, kuri nereti izmantoja viņa viesmīlību un kulinārās prasmes, lai brīžos, kad kādam no māksliniekiem bija finansiālas grūtības, paēstu pusdienas Čaka virtuvē. Stāsts par to, cik labi Čaks pratis cept pankūkas uz savas vecās malkas plīts, šodien jau ir folklorizējies, un diezin vai kāds varēs pierādīt vai noliegt stāsta patiesumu...

Grāmatā ir izmantoti rokraksti no privātkolekcijas un fotogrāfijas no Aleksandra Čaka memoriālā dzīvokļa kolekcijas.

Iesaki draugiem