Apraksts

“Laika Rats turpina griezties, un Laikmeti nāk un paiet, atstājot aiz sevis atmiņas, kas kļūst par leģendām. Leģendas izbalēdamas pārtop mītos, un pat mīts ir sen pagaisis aizmirstībā, kad Laikmets, kas dzemdināja šo mītu, atkal atgriežas.
Vienā no Laikmetiem, ko daži dēvēja par Trešo, no Laikmetiem, kam vēl jāpienāk, no Laikmetiem, kas sen pagājuši, Miglas kalnos sacēlās vējš. Taču vējš nebija sākums.
Laika Rata griešanās nepazīst nedz sākumus, nedz beigas.
Un tomēr – tas bija sākums.”

Bezgalīgi plaša, teiksmaina, gan neticami krāšņa, gan nāvējoši bīstama pasaule un astoņi drosmīgi ceļinieki, kas, Laika Ratam griežoties, seko katrs savam likteņa pavedienam. Tie savijas un veido smalku, sarežģītu rakstu, ko neviena acs nav redzējusi, par ko neviena auss nav dzirdējusi, kas var ietekmēt pasauli uz mūžu mūžiem...

Amerikāņu rakstnieka Roberta Džordana (1948–2007) apjomīgais fantāzijas romāns “Pasaules acs” ir pirmā grāmata “Laika Rata” sērijā, kas tiek pielīdzināta Dž. R. R. Tolkīna veikumam fantāzijas literatūras laukā.

No angļu valodas tulkojuši Ingus Josts un Vanda Tomaševiča.


"Pasaules acs" ir grāmata, kuru savā mūžā esmu pārlasījis visvairāk reižu. Senseni noslēpumi, varena maģija, biedējoši ļaunuma spēki. Tīra bauda episkās fantāzijas cienītājiem. Apskaužu visus, kuriem šis prieks vēl priekšā!
Rakstnieks Toms Kreicbergs (Tom Crosshill). Izdevis stāstu krājumu "Dubultnieki un citi stāsti", drīzumā iznāks romāns "Lopu ekspresis"

“Lieliska lasāmviela! Romāns ir daiļrunīgs, tam raksturīga ārkārtīgi detalizēta tēlainība. Grāmatas saturs ir daudzslāņains un tēli – aizraujoši sarežģīti. Iesaku šo biezo sējumu visiem fantāzijas literatūras cienītājiem!”
Deivids. D. Volfs

“Velnišķīgs gabals, kas trīs naktis pēc kārtas neļāva man parastajā laikā aizmigt, un tas sen nav izdevies nevienam citam romānam.”
Bērds Sērls, Isaac Asimov's Science Fiction magazine

“Spēlē iesaistīti klasiski pretmeti: ļaundari pret nevainīgajiem, labais pret ļauno, sievietes garīgais spēks pret vīrieša fizisko spēku. Jau paši ceļinieki ir piesātināti ar niansēm un nokrāsām – vienkārši ciemata iedzīvotāji, ierauti kosmiskā konfliktā, nespēj pārvarēt dabiskas cilvēciskas alkas un bailes.”
Publishers Weekly

Iesaki draugiem