Apraksts

20. gadsimta 50. gados dzīve Londonas Īstendā ir smaga. Bordeļi, bandu sadursmes, metilspirta dzērāji bumbu sagrautajos rajonos – tāda ir pasaule, kurā, tikko apguvusi vecmātes arodu, nonāk divdesmit trīs gadus vecā Dženifere Vorsa. Jau pirmajā vakarā jaunā meitene saprot, ka šeit viss ir citādi nekā viņa iedomājusies...
Dženija iepazīstas ar citām vecmātēm un Nonāta nama mūķenēm, kuras savu dzīvi velta Dievam un rūpēm par graustu rajonu sievietēm un zīdaiņiem. Viņa sastopas ar dažādām Īstendas ģimenēm, kam katrai ir savi prieki un bēdas, un kļūst par vienkāršo iedzīvotāju uzticības personu.

Pēc daudziem gadiem Dženifere saraksta uz patiesiem notikumiem balstītu romānu “Izsauciet vecmāti!”, kurā stāsta par vecmāšu ikdienu un dzīvi pilsētas trūcīgākajā daļā. Tas ir aizkustinošs, personisks un smalkjūtīgs stāsts par dzīves lielajiem notikumiem – dzimšanu un nāvi. Vorsa dokumentē pasauli, kura šobrīd ir mainījusies līdz nepazīšanai, taču cilvēciskais siltums un līdzcietība, kas caurauž viņas stāstījumu, pārsniedz laika robežas.
Vorsas autentiskā balss, humora izjūta un vērīgais skatījums uz dzīves norisēm drīz vien pēc darba iznākšanas padarīja to par bestselleru. Grāmatas popularitāti veicinājusi arī BBC daudzsēriju mākslas filma, kuru iepazinuši un iemīļojuši arī Latvijas skatītāji.

No angļu valodas tulkojusi Sintija Zariņa.

Iesaki draugiem