Apraksts

Vergēzes romānam piemīt satraucoši vitāls spēks un sirdi plosošs maigums.
Kirkus Reviews

Skaista un briesmīga ir diena, kad piedzimst Marions un Šiva, identiskie dvīņi – dzemdībās mirst viņu māte, mūķene Marija Džozefa, bet tēvs, ģeniālais ķirurgs Stouns, pazūd bez vēsts. Mazajā misijas slimnīcā puisēni aug, gādīgu roku aprūpēti – viņi ir nešķirami un talantīgi, un abi aizraujas ar medicīnu.
Zēniem pieaugot un meklējot savu vietu dzīvē, Etiopija nonāk uz revolūcijas sliekšņa. Tomēr tā ir mīlestība nevis politika – neapvaldāma kaisle pret vienu un to pašu sievieti –, kas abus izšķir, liekot Marionam pamest dzimto zemi. Darbībai pārceļoties no Adisabebas uz Ņujorku un atpakaļ, romāns stāsta par neaizmirstamu mīlestību un nodevību, par medicīnu un ikdienišķiem brīnumiem, kā arī divu brāļu uz mūžu kopā savītajiem likteņiem.

Ābrahams Vergēze (Abraham Verghese), amerikāņu rakstnieks, ir Stenfordas Universitātes profesors, vairāku populārzinātnisku grāmatu autors. Viņa pirmais romāns “Liktens deja” vairāk nekā gadu noturējies The New York Times bestselleru sarakstā, tulkots un izdots daudzās valstīs, kļūstot par pasaules bestselleru. Informācija par autoru : www.abrahamverghese.com.

No angļu valodas tulkojis Armīns Voitkāns.


Kolorīts un eksotisks romāns, kādu varētu uzrakstīt Ričards Ruso vai Kormaks Makartijs... Ābrahams Vergēze raksta ar tādu mīlestību, ka īsajā laika sprīdī, kas tiek pavadīts kopā ar šo grāmatu, patiešām jādzīvo tai līdzi.
Los Angeles Times

Vergēze ir ārsts tāpat kā Čehovs un zina, kā darbojas cilvēka sirds un ķermenis... Ja būtu jāsalīdzina ar citu rakstnieku, dziļi izprastu detaļu, piedzīvojumu, mītu, asprātības un dzejiskuma apvienojumā viņš atgādina Šekspīru.
The Sunday Telegraph

Šai sāgā, kas plašāka par dzīvi, nav lieka vārda. Vergēze ar meistarīgu roku saauž dažādās sižeta līnijas vienā cieši saliedētā darbā, kas ir izsmalcināts, kura varoņi izraisa līdzjūtību un stāstījumā papilnam gudrības graudu.
San Francisco Chronicle

Ļoti tēlains darbs. Vergēzem piemīt rets talants parādīt savus varoņus dažādā gaismā, gan traģiskās, gan komiskās situācijās, gan melodrāmā, kuras beigās ir kaut kas no Dikensa un kaut kas no seriāla Grejas Anatomija. Romāns uzskatāms ne tikai par ģimenes sāgu, tas ir kas vairāk – oda ārsta profesijai.
Entertainment Weekly

Apbrīnojama, elpu aizraujoša un sirdi plosoša cilvēciska epopeja.... Ideāli saskaņota debijas romāna simfonija, kuru var klausīties bez gala. Ja šogad varat atrast laiku tikai viena romāna izlasīšanai, izvēlieties šo.
The Star-Ledger

Publikācijas

Iesaki draugiem