Apraksts

Elizabete Barda ir amerikāņu žurnāliste un rakstniece, kuras raksti par mākslu, dizainu, ceļojumiem un ēdienu publicēti tādos slavenos preses izdevumos kā “The New York Times”, “The International Herald Tribune”, “Harper's Bazaar” un citos. “Pusdienas Parīzē” ir viņas pirmā grāmata. Tā guva izcilus panākumus, nokļuva “The New York Times” un internacionālajos bestselleru sarakstos. Viņa saņēmusi arī vairākas literārās balvas un “Gourmand World Cookbook Award for Best First Cookbook” (ASV) 2010. gadā.

Mīlestība no pirmā acu uzmetiena – Elizabeti tā piemeklē trīskārši. Spriganā amerikāniete iemīl Parīzi, franču virtuvi un Gvendālu, īstenu francūzi. Visu notiekošo viņa apraksta savdabīgā, amerikāniski vaļsirdīgā dienasgrāmatā, atklājot gan izsmalcinātās lielpilsētas burvīgākos nostūrīšus, gan dažādus romantiskus un kulinārus starpgadījumus. Stāstu par triju mīlestību apvienošanu caurvij maigs, vietām draisks un, nepašaubāmi, sirsnīgs humors. Turklāt ikviens notikums Elizabetes un Gvendāla dzīvē ir papildināts ar pavisam īstām (un izmantojamām!) ēdienu receptēm.

“Tie, kas jūsmoja par “Ēd, lūdzies, mīli”, nu saņēmuši lielisku dāvanu. Elizabetes Bardas brīnišķīgais gardēdes optimisms iedvesmo un kārdina – izbaudiet to visā pilnībā!”
Kirkus Reviews

No angļu valodas tulkojusi Ingrīda Krūmiņa.


“Elizabete Barda, “kā lēkājoša varde” rosīdamās starp kastroļiem un pupiņu ragū, aizrautīgi un asprātīgi raksta par ēdieniem un Parīzi. Grāmata, kuru ar baudu lasīs kā frankofili, tā gardēži.”
Karena Vīlere, Tout Sweet un Toute Allure autore

“Tikpat apburoši koķeta kā pati Parīze, šī grāmata atspirdzina nogurušas sirdis, rosina ēstgribu un aizved aizraujošā ceļojumā pa Gaismas pilsētu.”
Nenija Pouera, Crawling at Night un Feed the Hungry autore

“Stāsti par mīlestību vienmēr ir aizraujoši, taču šis, papildināts ar izslavētās franču virtuves ēdienu receptēm, noderēs arī praktiskos nolūkos.”
Daiena Džonsone, Le Diverce un L’Affaire autore

“Romantisks un sirsnīgs autobiogrāfisks romāns ar brīnišķīgām ēdienu receptēm.”
People Stylewatch

“Brīnišķīgs romāns par mīlestību Francijā un franču virtuves noslēpumiem.”
Harper’s Bazaar

“Romāns par būtiskāko dzīvē – ēdienu, izturību, mīlestību un... aprikožu pudiņu.”
Adriana Trigiani, Very Valentine autore

“Barda atklāti runā par savas jaunās identitātes meklējumiem un šaubām, ko piedzīvojusi, balansējot starp divām atšķirīgām zemēm un kultūrām. Kā izrādās, skaidrību mīlestības jautājumos var sniegt... kulinārija. Ja jums patika Džūlijas Pauelas romāns “Džulī & Džūlija”, ar tikpat neatslābstošu aizrautību jūs dosieties arī šajā ceļojumā pa franču gastronomijas pasauli.”
USA Today

“Aizraujoša grāmata par to, kā dzīvot un ēst a la francaise. Amerikāņu žurnāliste, apprecējusies ar francūzi, apgūst franču virtuves gudrības... Autores stāstījums ir īsti kulinārijas svētki, kas iedvesmo mīlestību un rosina juteklību ikdienas dzīvē.”
Publishers Weekly

“Elizabete Barda interesanti un detalizēti stāsta par savām veiksmēm un neveiksmēm, kuras piedzīvojusi, sastopoties ar atšķirīgu kultūru pretrunām. Omulīgs, aizkustinošs un asprātīgs stāsts.”
Kirkus Reviews

“Apburoši, romantiski un jutekliski – tieši tā, kā vēsta grāmatas nosaukums. Es lasīju aizgūtnēm, ar tikpat lielu baudu, kā mielojoties ar steika tartaru un frī kartupeļiem.”
Džūlija Meluči, rakstniece

Publikācijas

Iesaki draugiem