Apraksts

"Nāku no Ilzes dzīvokļa, plecos man ir mugursoma, pilna ar preses izdevumiem un izgriezumiem no dažādu gadu laikrakstiem un žurnāliem, ko Vazdiki rūpīgi savākuši. Katrā atrodams pa kādam rakstam, kas veltīts Vilmai Lasmanei, Hermanim Vazdikam, Ilzei Vazdikai, Uldim Vazdikam un Raimondai Vazdikai.

Mājās uzlieku šo bagātību uz svariem – 8 kilogrami un 480 grami. "Un tik daudz sver pieci mūži mākslā?" jautāju sev. Izlikti uz papīra – jā." Tā grāmatas "Ilze Vazdika. Saldā katorga" ievadā raksta tās autore Inga Jēruma.

Grāmata veltīta Dailes teātra aktrisei Ilzei Vazdikai dzīves un darba jubilejā. Taču teātra un televīzijas skatītāju iemīļotās aktrises dzīve nav viņas dzīve vien. Ilze Vazdika ir daļa no stipras, talantīgas un draudzīgas aktieru ģimenes, un viņa ir arī krāšņs zieds Dailes teātra talantu puķu dārzā.

Par to visu uzņēmusies rakstīt Inga Jēruma – pati būdama viena no tā sauktajiem "teātra bērniem", pazīdama teātra vidi, strādājusi par žurnālisti "Teātra Vēstnesī", rakstījusi un publicējusi kriminālromānus un grāmatas par teātra un kino ļaudīm Latvijā.

Iesaki draugiem