Apraksts

Tveicīgā Šanhaja, Āzijas Parīze, ir pilsēta, kurā saplūdušas dažādas tautas, radot eksotisku vidi ar savdabīgu un neatkārtojamu stilu. Te dzīvo un strādā māsas Meja un Perla – Skaistās meitenes, modeles, kuras pozē māksliniekiem. Viņu portreti ieraugāmi it visur: uz žurnālu vākiem un plakātiem, kalendāros un reklāmās. Pārtikušas un skaistas, meitenes bauda dzīvi, līdz kādudien tēvs paziņo, ka azartspēlēs zaudējis gan savu biznesu, gan meitas un, lai glābtu ģimenes godu, viņām nāksies precēt svešiniekus un turpmāk dzīvot Amerikā. Māsas nolemj bēgt, taču Šanhaju ieņem japāņi un Amerika pēkšņi šķiet kā īsts glābiņš salīdzinājumā ar šausmām, kas notiek dzimtajā pilsētā. Kopā ar māti viņas dodas tālajā ceļojumā, pēc kura nekas vairs nebūs kā agrāk...

Lisa Sī (Lisa See) ir ķīniešu izcelsmes amerikāņu rakstniece. Vairāki viņas romāni kļuvuši par The New York Times bestselleriem, tie tulkoti un izdoti 39 valstīs. Smalki analizētās sieviešu savstarpējās attiecības, rūpīgi un patiesi, brīžiem pat skarbi atainotā dzīve Ķīnā un ASV piedod Lisas Sī romāniem īpašu, neaizmirstamu noskaņu. Ja esat lasījuši vienu viņas darbu, jūs meklēsiet arī nākamos!
Latviešu lasītāji jau iepazinuši viņas romānu “Sniega Roze un slepenais vēdeklis”.

No angļu valodas tulkojusi Maija Opse.


Ja lasīšanai vasarā meklējat kādu no brīnišķīgajām “aizved mani uz nepazīstamu un eksotisku vietu” grāmatām, diez vai atradīsiet ko labāku par romānu “Šanhajas meitenes”. Lisa Sī meistarīgi ieauž abu māsu un viņu plašās ģimenes intīmo stāstu plašākos vēstījumos par ķīniešu imigrantu cīņu par izdzīvošanu svešajā, bieži vien naidīgajā zemē.
Arizona Daily Star

Lisas Sī meistarīgi izveidotais sižets un bagātīgi iezīmētie raksturi acumirklī piesaista lasītāju uzmanību, ļaujot izdzīvot divdesmit mīlestības, zaudējumu, sirdssāpju un prieka pilnus gadus un vienlaikus pasniedzot skaidru un nepārprotamu vēstures mācību stundu.
San Francisco Examiner

Savā aizkustinošajā vēsturiskajā romānā Lisa Sī pēta pati savas dzimtas saknes un iedziļinās to ķīniešu dzīves stāstos, kuri 20. gadsimta sākumā devās uz Kaliforniju, cerot rast labāku dzīvi. Sī ir talantīga rakstniece, un romānā “Šanhajas meitenes” viņa vēlreiz pievēršas saitēm, kas vieno māsas. Katrs lasītājs šo divu māsu likteņos ieraudzīs kaut ko sev tuvu un pazīstamu.
USA Today

“Šanhajas meitenes” ir ārkārtīgi bagātīgs darbs, kurā atainota imigrantu pieredze, kā arī izzināts māsu savstarpējo attiecību dziļums, aplūkojot gan domstarpības, gan atbalstu, ko māsas spēj sniegt viena otrai… Sī pārdomāti un veikli atdzīvina viņu pieredzi. Rezultātā iegūstam aizraujošu lasāmvielu un izglītojošu ceļojumu vienlaikus.
Sunday Denver Post

Aizraujoša ģimenes sāga… Pārliecinoša tik daudzos līmeņos šī Lisas Sī grāmata vispirms ir kā apliecinājums nesaraujamām ģimenes saitēm, stāstot par to, kā divas Šanhajas meitenes pārvar šķietami nepārvaramus šķēršļus gan savā zemē, gan svešumā.
Bookpage

Iesaki draugiem