Apraksts

Vollijs un Oskars, partneri juridiskajā firmā Finley & Figg, parasti dēvē savu firmu par boutique. Boutique – tātad šika, elitāra un plaukstoša. Patiesībā firmai nepiemīt neviena no šīm īpašībām. Viņi ir ierūsējuši, gadiem tukši cerot tikt pie lielas lietas, bet faktiski pārtiekot no laulību šķiršanas, satiksmes negadījumu prāvām un lietām, kas ierosinātas par braukšanu dzērumā. Darbojoties noplukušajā ofisā, Oskars Finlijs un Vollijs Figs ir kļuvuši tuvi kā brāļi, viņi pazīst viens otru labāk nekā seni laulātie, un, par spīti visam, abiem nejēgām izdodas arī kaut ko nopelnīt.
Bet tad pār viņu slieksni ieveļas pārmaiņas... absolūti piedzēruša Hārvardas absolventa izskatā. Deivids Zinks, jauns, enerģisks, bet milzu korporācijas darbā izdedzis advokāts šai dienā ir nolēmis mainīt visu dzīvi – aizgājis no lieliski apmaksāta, bet vienmuļa un nogurdinoša darba, un sīkā Finley & Figg firma viņam šķiet īstā vieta veiksmīgai un brīvai darbībai. Trijatā viņi uzvarēs gadsimta prāvu – vai arī...

Tiesāšanās stratēģijas, paņēmieni, kā tikt pie klientiem, sazvērestības, lai vinnētu prāvas un saņemtu milzu honorārus, dīvaini un ekscentriski juristi, pērkami liecinieki un eksperti, algoti uzbrucēji un neuzticami klienti: aizraujošs ieskats plašajās juristu pasaules aizkulisēs. Satriecoši spilgts un vaļsirdīgs vēstījums meistarīgajā Džona Grišama manierē!

No angļu valodas tulkojis Armīns Voitkāns.


Visu, ko dara Džons Grišams, viņš dara neparasti labi – patlaban šai zemē neviens par viņu nav labāks. Viņa grāmatas ir gudras, rosina iztēli, liek pasmaidīt, tajās dzīvo sarežģīti un interesanti cilvēki, un to visu rakstījis cilvēks, kas vēlas ne tikai izklaidēt, bet ir patiesi sašutis par cilvēku pērkamību un alkatību.
Džonatans Jārdlijs, Washington Post

Likums savā būtībā rada drāmu, un jaunais Džona Grišama darbs sagādā labu iespēju izklaidēties, ļaujot ieskatīties netīrajā tiesvedības un varas mašinērijā.
Los Angeles Times

Ar katru jaunu grāmatu es vērtēju Džonu Grišamu mazliet augstāk par viņa nikno juridiskās sistēmas kritiku, par līdzjūtību pret pazemotajiem un gatavību doties jaunā uzbrukumā.
Entertainment Weekly

Džons Grišams ir tik labs stāstnieks, cik labs mūsu dienās Savienotajās Valstīs var būt.
New York Times book review

Juridiskās daiļliteratūras leģenda.
USA Today

Iesaki draugiem