Apraksts

Nataša Dragniča (Nataša Dragnić) ir dzimusi 1965. gadā Splitā, Horvātijā. Pēc Ģermānistikas un romānistikas studijām Zagrebā ieguvusi diplomātes izglītību. Kopš 1994. gada viņa dzīvo Erlangenā Vācijā, ir svešvalodu un literatūras docente.

Makarska – Horvātijas piekrastes pilsētiņa 20. gadsimta 60. gados. Viss sākas ar jaunu somu. Tā ir zili balti svītrota un pieder mazajai Dorai, kura šodien pirmo reizi ierodas bērnudārzā. Luka vēl nekad nav redzējis neko tik skaistu! Piecgadīgais puisēns ir tik sajūsmināts, ka aizmirst elpot un paģībst. Dora uzmodina viņu ar skūpstu, un abi kļūst nešķirami – līdz tai septembra dienai, kad Dora ar vecākiem pārceļas uz Parīzi, bet Luka paliek Horvātijā.
Paiet sešpadsmit gadu. 1984. gadā abi satiekas Parīzē. Dora ir īstenojusi savu sapni un kļuvusi par aktrisi. Draugi paņem viņu līdzi uz izstādes atklāšanu, un gleznotājs, kura darbi tur izstādīti, ir Luka…

“Ik dienu, ik stundu” ir viens no tiem neparastajiem mīlasstāstiem, kas ir reizē pārlaicīgi un mūsdienīgi: pārlaicīgi savā ticībā liktenim, mūsdienīgi apziņā, ka dzīve ir daudz sarežģītāka, nekā varētu likties. Šis ir mīlas romāns ar spēcīgu emocionālu starojumu, poētisks un aizraujošs.

Romāns “Ik dienu, ik stundu” izdots ar Eiropas Komisijas programmas “Kultūra” atbalstu.

No vācu valodas tulkojusi Silvija Brice.


Nataša Dragniča raksta par mīlestību tik aizkustinoši un valdzinoši, ka apgādi visā pasaulē vēlējās izdot romānu “Ik dienu, ik stundu” – jau pirms oriģināla publicēšanas.
BRIGITTE Woman

Horvātijā dzimušas autores pirmais romāns, par kuru cīkstas starptautiski apgādi. Fenomens grāmatu tirgū un īsts literārs atklājums.
MADAME

Katrs mīlasstāsts ir kaut kas īpašs un vienreizējs. Taču literatūrā tikai nedaudziem izdodas iekļauties kategorijā “brīnišķīgs mīlasstāsts”. Natašas Dragničas jaunais romāns kandidē uz šo kategoriju.
Radio HR1

Nataša Dragniča rīkojas ar valodu kā gleznotājs ar krāsām – sajauc, uzklāj slāņos, nošķir un savieno jaunās poētiskās sakarībās. Izlasījis pēdējās lappuses, tu esi laimīgs – tik laimīgs, kāds vēlies būt pēc romāna izlasīšanas.
leipzig-almanach.de

Ļoti reti gadās atrast tik skaistu un romantisku mīlasstāstu, kurš ir brīnišķīgi uzrakstīts un kurā nav ne vēsts no kiča. Īsts atklājums.
Berliner Morgenpost

Iesaki draugiem