Apraksts

Muhameds bija nobriedis vīrs un mīlošs ģimenes tēvs, kad sadzirdēja aicinājumu veikt dievišķu un ļoti bīstamu uzdevumu – pārliecināt savu tautu atteikties no māņticīgās daudzu dievu godināšanas. Kopš tā brīža Muhameds vairs nepiederēja tikai savai ģimenei vai sev pašam. Ar viņu kopā bija Dievs, kurš deva Muhamedam jaunu izpratni par dzīvi un nāvi. Dzima jauns dzīvesveids un jauna, spēcīga reliģija – islāms.

Muhameds neuztvēra sevi kā Dieva Dēlu vai kā cilvēku, kas sasniedzis kosmisku apgaismību. Viņam arī nebija nekādu ārēju dievišķības pazīmju. Muhameds uzskatīja sevi par parastu “cilvēku starp cilvēkiem”, un tieši tāpēc tas, kas ar viņu notika, ir tik neparasti.

Stingri balstoties vēsturiskās detaļās, pasaulslavenais bestselleru autors Dīpaks Čopra šajā romānā atdzīvina Pravieti caur viņam apkārt esošo cilvēku acīm un domām. Katra balss – katra nodaļa parāda Muhamedu un islāma tapšanu citādā gaismā.

DĪPAKS ČOPRA ir vairāk nekā piecdesmit piecu grāmatu autors. Viņa darbi tulkoti vismaz trīsdesmit piecās valodās. Daudzi no tiem kļuvuši par New York Times bestselleriem daiļliteratūras un populārzinātnisko grāmatu kategorijā.

Iesaki draugiem