Apraksts

Psiholoģijas profesore Līsa Keltikangasa-Jervinena (Liisa Keltikangas-Järvinen) ir uzstājusies par pašapziņas tēmu radio, vecāku sapulcēs, skolotāju un pirmsskolas vecuma bērnu audzinātāju kvalifikācijas paaugstināšanas kursos, kā arī daudzos citos pasākumos. Grāmata “Augsta pašapziņa” sarakstīta, lai plašāk iztirzātu šo tēmu. Tajā ir izskaidrots, kas ir augsta pašapziņa un kas tā nav; ir norādīts, cik kļūdaini mēdz būt priekšstati par pašapziņu. Grāmatā ir aplūkota pašapziņas attīstība gan ģimenē, gan skolā un aprakstīts, kā vecāki un skolotāji var paaugstināt pašapziņu augošam bērnam.

Vecākiem un citiem audzinātājiem ir svarīgi zināt, ko atbildēt, kad bērns pienāk, lai pastāstītu par saviem panākumiem vai neveiksmēm, un ir būtiski apzināties, vai bērnam tiek izvirzīti skaidri, sasniedzami mērķi, vai arī viņam tiek uzkrauta pieaugušo atbildība un pārāk augstas prasības. Ik dienu gan mājās, gan skolā risinās notikumi, kuri ietekmē bērna pašapziņu, bet kuru ietekme nekad netiek detalizēti vērtēta.

Grāmata ir paredzēta visiem vecākiem un profesionāliem pedagogiem, kā arī pieaugušajiem sevis izzināšanai. Pašapziņa ir viens no svarīgākajiem cilvēka resursiem. Tā paaugstinās, ja cilvēks citiem ir tīkams. Ar augstu pašapziņu ir viegli dzīvot, bet arī zema pašapziņa nebūt nav katastrofa; ar to ir iespējams labi sadzīvot, un šajā grāmatā pastāstīts, kā tas darāms.

Publikācijas

Iesaki draugiem