Apraksts

Grāmatas autors Pēteris Strubergs (1945) ir nenogurdināms pasaules apceļotājs un regulāri publicē ceļojumu aprakstus žurnālā “Mājas viesis” un citos plašsaziņas līdzekļos. Viņš bieži viesojas bibliotēkās un skolās, lai tiktos ar lasītājiem, kuri ir atzinīgi novērtējuši jau piecās grāmatās apkopotās ceļojumu piezīmes.
Līdz šim P. Strubergs bijis jau 69 pasaules valstīs. Viņš pats par savu vaļasprieku saka tā: “Ceļošana man sagādā prieku un papildina zināšanas par svešu zemju cilvēkiem, dabu, vēsturi un kultūru. Spilgtie ceļojuma laikā gūtie iespaidi pastāvīgi nodarbina manu prātu līdz brīdim, kad tie ir aprakstīti kārtējā grāmatā, dodot iespēju arī citiem cilvēkiem iepazīt tālas un eksotiskas zemes.”
Šoreiz grāmatas autors lasītājus aicina kopā ar viņu apmeklēt Jordāniju, Sīriju, Libānu un Izraēlu un izjust to fascinējošo gaisotni, kas joprojām valda šajās senajās Tuvo Austrumu zemēs: “Uzkāpsim kalnā, no kura Mozus ieraudzīja Apsolīto zemi, apbrīnosim seno nabatiešu klintīs izcirsto Petru, viesosimies pie tuksneša beduīniem, vērosim Mādabas mozaīku tapšanu, iegriezīsimies greznās mošejās un bagātīgos tirgos, atstāsim lūguma zīmītes pie Raudu mūra, izstaigāsim Kristus ciešanu ceļu, peldēsimies Nāves jūrā un svinēsim Pūrima svētkus.”
Tekstu papildina krāšņas grāmatas autora un viņa dzīvesbiedres Valdas fotogrāfijas, kas lieliski ilustrē stāstīto.

Iesaki draugiem