Apraksts

Nepilnus sešdesmit gadus pēc kara beigām Krievijas arhīvos tiek atrasts ārkārtīgi neparasts vēsturisks dokuments: Hitlera dosjē.
Tas ir sarakstīts tikai un vienīgi Josifa Staļina vajadzībām, un padomju gūstā NKVD uzraudzībā savas atmiņas tajā ir apkopojuši Otto Ginše un Heincs Linge. Abi SS virsnieki ilgus gadus ir uzturējušies vistiešākajā Ādolfa Hitlera tuvumā. Viņu blīvajā stāstījumā ir ne tikai daudz līdz šim nezināmu detaļu par Hitlera politiku un kara vadību; tas bez izpušķojumiem parāda reālos apstākļus arī Hitlera tuvāko lokā. Tādējādi „Hitlera dosjē” neapstrīdami ir viens no iespaidīgākajiem vēsturiskajiem avotiem, kas mums vēsta par Trešo reihu.
Kopš 2005. gadā iznākusi vācu vēsturnieku Matiasa Ūla un Henrika Eberles sagatavotā grāmata „Das Buch Hitler” („Hitlera grāmata”), kurā Krievijas arhīvos atrastais slepenais dokuments publicēts kopā ar plašiem komentāriem, šis izdevums tulkots daudzās valodās un piedzīvojis sensacionālus panākumus Lielbritānijā, ASV, Vācijā, Francijā, Krievijā, Spānijā, Itālijā, Dānijā, Norvēģijā un citās valstīs.
No vācu valodas tulkojusi Silvija Brice.

Publikācijas

Iesaki draugiem