Apraksts

Vai esat gatavs uzkost kāpurus? Izrakt sev pajumti sniegā? Izsūkt šķidrumu no zivs acāboliem? Bērs Grills (Bear Grylls), pasaulslavenu televīzijas piedzīvojumu raidījumu Ultimate Survival, Man vs. Wild, Born Survivor zvaigzne un Skautu asociācijas vadītājs, sniegs noderīgus padomus, lai jūs spētu izdzīvot jebkurā neviesmīlīgā zemes nostūrī.
Bērs Grills ir dienējis slavenajos Lielbritānijas Īpašajos gaisa spēkos (SAS) un apguvis prasmi izdzīvot visbīstamākajās zemeslodes vietās. 1996. gadā viņš, lecot ar izpletni, cieta negadījumā un trijās vietās salauza muguru. Neraugoties uz to, viņš pēc vairākus mēnešus ilgas rehabilitācijas spēja piepildīt savu bērnības sapni un kļuva par jaunāko angli, kas jebkad uzkāpis Everesta virsotnē un izdzīvojis.

Grāmatā “Dzimis, lai izdzīvotu” Bērs apliecina, ka ikviens, kurš ir apguvis nepieciešamās zināšanas un prasmes un kuram piemīt dzelžaina apņēmība palikt dzīvam, spēj izkļūt no visbīstamākajām situācijām – gan šķērsot ar piraijām pilnu upi, gan nogalināt indīgas čūskas un atrast ūdeni visskarbākajos tuksnešos, gan uzvarēt grizlilāci.
Tātad, ja pēc šīs grāmatas izlasīšanas kāda negadījuma dēļ jūs pēkšņi viens pats nokļūsiet augstu kalnos vai vientuļā salā, būsiet spiests lauzties cauri džungļiem vai apmaldīsieties Aļaskas sniegotajos plašumos, arī jūs spēsiet gūt virsroku pār dabu… un izdzīvot.

No angļu valodas tulkojis Guntis Kalns.

Iesaki draugiem