Apraksts

Mūžīgā pilsēta Roma visos laikos saistījusi ceļotāju interesi. Rosīgā un modernā metropole ar gadsimtiem senajiem kultūras pieminekļiem, burvīgajām strūklakām un obeliskiem, greznajiem dievnamiem un tempļiem, bagātīgajiem muzejiem un mākslas galerijām būtībā ir milzīgs 3000 gadus sens muzejs. Pilsētas vēsturi ilustrē gan senās impērijas tempļu apdrupušās kolonnas, gan viduslaiku ieliņas ar renesanses pilīm un barokālām strūklakām, kuru šaltis atvēsina skaistos pilsētas laukumus.
Šajā ceļvedī Roma ir iedalīta 16 apskates rajonos. Tūristiem piedāvāti vairāki ekskursiju maršruti, kuri sniedz ieskatu visās Romas populārākajās vietās, kā arī pastaigas un dienas braucieni ārpus pilsētas. Katram pilsētas rajonam ir veltīta atsevišķa nodaļa, kas iepazīstina ar tā vēsturi un savdabīgo raksturu.
Ceļvedī sniegti daudzi noderīgi padomi, tostarp informācija par viesnīcām, restorāniem un kafejnīcām, sporta aktivitātēm un izklaides vietām, kā arī par sadzīviskām situācijām, un tas palīdzēs ikvienam pilnvērtīgi izmantot ceļojuma laiku Romā.

Iesaki draugiem