Apraksts

“Ziedu asinis” ir irāņu izcelsmes amerikāņu rakstnieces Anitas Amirrezvani debijas romāns.

17. gadsimta Persija. Nomaļu lauku ciemu, kurā četrpadsmitgadīga meitene nepacietīgi gaida savu izprecināšanu, satricina nelaimes zīme – pie debesīm parādījusies komēta, kas līdzi nes nāvi un trūkumu. Meitenei kopā ar māti jādodas uz Isfahānas pilsētu strādāt bagātā tēvoča – paklāju darinātāja namā. Viņas alkas apgūt paklāju darināšanu aizšķērso dzimums, sapņus par nākotni – negaidīts ne gluži parastas laulības piedāvājums. Taču jaunā persiete nepadosies...
Krāšņi paklāju darināšanas mākslas apraksti romānā saaužas ar bagātīgu tautas teiksmu materiālu un iejūtīgi pavēstītu stāstu par sievietes ceļu pretī neatkarībai – laikā un vidē, kad tā vēl bija neiedomājama.

“Šis debijas romāns ir tieši tikpat košs, juteklisks un rūpīgi izstrādāts kā paklāji, kas talantīgajai rakstniecei kalpojuši par iedvesmas avotu.”
Džons Māršals, Siettle Post-Intelligence

“Smalki izausts literārs paklājs...Amirrezvani savas ieceres gobelēnu mezglo tik gludi, ka rūpīgos pētījumos balstītā teiksma par traģisku daiļumu rit itin kā bez piepūles... Viņa ieved mūs Irānas dzīvē – mēs vannojamies hamāmu sutā, apbrīnojam celtnes un reibinošus aromātus, pa Isfahānas ielām ejam čādorā, izjūtot, ko nozīmē būt neredzamai sievietei patriarhālā pasaulē... Šo grāmatu grūti nolikt malā.”
Herold Sun

Publikācijas

Iesaki draugiem