Apraksts

Izmēģini šeit!

Interaktīvais mācību materiāls “Dabaszinības 5.–6. klasei” 2. daļa ir lokalizēts un veidots atbilstoši Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas noteiktajām valsts standarta pamatizglītībā prasībām dabaszinībās. DVD iekļautie temati papildina jebkuru mācību grāmatu un ir lielisks veids, kā aizraujoši apgūt jauno vielu vai atkārtot zināšanas. Materiālu var izmantot stundu laikā skolotāja vadībā, fakultatīvu nodarbībās, uz interaktīvās tāfeles, kā arī individuāli mājās.
Interaktīvajā DVD “Dabaszinības 5.–6. klasei” 2. daļā ir iekļauti 28 temati, kas sakārtoti piecās nodaļās: “Gaisma un skaņa”, “Elektrība”, “Spēks un ātrums”, “Siltums un kurināmais”, “Vielas un to pārvērtības”. Katrā no tematiem ir bagātīgs ilustratīvais materiāls, video, animācijas, daudzveidīgi uzdevumi. Skolēniem ir iespēja jebkurā brīdī atgriezties pie jau aplūkotajiem tematiem, izveidot saviem mācību mērķiem atbilstošus tematu sarakstus, redzēt savu progresu, pieļautās kļūdas, priekšskatīt atbildes, izmantot tādus papildrīkus kā skaidrojošā vārdnīca, kalkulators, ķīmisko elementu periodiskā tabula. Par pareizi izpildītiem uzdevumiem skolēns saņem aizraujošas balvas (animācijas, papilduzdevumus, neparastus faktus), kas rosina interesi par zinātni un motivē mācīties.
Tagad tas viss – tikai viena klikšķa attālumā! Ar iZvaigzne sērijas interaktīvo mācību materiālu dabaszinībās skolēni var mācīties saistošā, pusaudžiem saprotamā veidā, balstot mācību procesu uz daudzveidīgām aktivitātēm.

Tematu saraksts “Dabaszinības 5.–6. klasei” 2. daļa

I Gaisma un skaņa
1. Gaisma
2. Atstarošana
3. Krāsa
4. Skaņa

II Elektrība
5. Elektriskās ķēdes
6. Virknes slēgumi un paralēlie slēgumi
7. Elektrības ražošana

III Spēks un ātrums
8. Ātrums
9. Svars
10. Līdzsvarotie un nelīdzsvarotie spēki
11. Berze
12. Spēki un svira
13. Spiediens

IV Siltums un kurināmais
14. Enerģijas resursi
15. Siltums un temperatūra
16. Enerģijas maiņa
17. Enerģijas nezūdamība

V Vielas un to pārvērtības
18. Cietas, šķidras un gāzveida vielas
19. Daļiņu teorija
20. Fizikālās pārvērtības
21. Metālu īpašības
22. Vielas
23. Maisījumi
24. Maisījumu sadalīšana
25. Vielu fizikālās pārvērtības
26. Šķīdumi
27. Ķīmiskās reakcijas
28. Skābes un sārmi

Tehniskā specifikācija: 1 GHz Intel Pentium II vai līdzvērtīgs procesors; 1 GB RAM; ar DirectX 9 savienojama videokarte ar 128 MB atmiņu; 700 MB vietas uz cietā diska; DVD lasītājs; Microsoft Windows 7, Vista, 2000 vai XP.

Iesaki draugiem