Apraksts

Grāmatas autore vācu rakstniece Laura Valdena ir dzimusi 1964. gadā. Studējusi jurisprudenci un stažējusies Jaunzēlandē. Tur dzīvodama, apceļojusi visu zemi un iemīlējusies tās gleznainajā dabā un pievilcīgajos cilvēkos. Tagad viņa regulāri atgriežas šajā tālajā pasaules nostūrī.
Rakstniece dzīvo Hamburgā, bet par sevi izsakās šādi: „Mana mīļākā nodarbošanās ir rakstīt romānus par Jaunzēlandi Jaunzēlandē.”

Neilgi pirms savām kāzām jaunā vāciete Sofija uzzina, ka viņas māte gājusi bojā Jaunzēlandē. Viņa lido uz turieni un tiek iepazīstināta ar mātes atstāto testamentu. Liels ir Sofijas pārsteigums uzzinot, ka Emma ir dzimusi un jaunību pavadījusi Jaunzēlandē un tur viņai atstājusi māju un ievērības cienīgu mantojumu. Noslēpumu soli pa solim atklāj tikai mātes dienasgrāmata, kurā izklāstīta visa dzimtas vēsture. Fascinēta par savu senču likteņiem, Sofija iepazīst eksotisku pasauli – fantastiski skaistu, bet arī briesmu pilnu un atriebīgu, un saprot, ka māte ir gribējusi viņu pasargāt no nelaimi nesoša lāsta.
Bet vai šis lāsts tiešām pastāv un, ja tā ir, – vai Sofija spēs izglābties?

Laura Valdena prot spēlēt uz jūtām. Aizraujošs stāsts par to, kā nonāca līdz lāstam un cik izmisīgi romāna varoņi mēģina izbēgt no viņiem lemtā likteņa triecieniem. Romāns par dziļu mīlestību, izmisumu un nāvi, bet arī par naidu, alkatību un intrigām.
Patrīcija Telmane

Maorietes lāsts ir Jaunzēlandes sāga, kurai piemīt visi laba romāna komponenti. Laura Valdena ir savākusi arī bagātīgu vēstures materiālu, kas veido romāna fonu.
Karīna Flota

Grāmata solījās būt īpaši aizraujoša, un es nevīlos. Reizēm pat bija grūti sekot dažādo cilvēku dzīvesstāstam dažādajos laika periodos. Jutu līdzi visām šī romāna sievietēm un iedomājos: kā veidotos viņu dzīves ceļš, ja nebūtu tumšā lāsta?
Helēne Šulce

Romāns man sagādāja fantastiskas stundas, ko pavadīju pie šīs grāmatas. Vai lāsts tiešām var būt tik varens un paaudzēm ilgi ietekmēt cilvēku likteņus? Vai varbūt pietiek tikai ar to, ka zinām, ka tas pastāv, lai rastos šaubas par ilgstošas laimes iespējamību? Fascinējošs, sirdi aizkustinošs darbs.
Karls Gilgenreiners

Daudz traģēdiju, bet arī daudz kaislības un mīlestības. Grāmata uztur interesi līdz pēdējai lappusei, jo tikai tad Sofija līdz galam atklāj mātes noslēpumu. Iesaku visiem, kuriem ir tuva Jaunzēlande un tiem, kuriem patīk Sāras Larkas lieliskie romāni par šo zemi.
Dafne Samervila

No vācu valodas tulkojusi Sinda Krastiņa.

Iesaki draugiem