Apraksts

Aksels Munte (Axel Munthe, 1857–1949), zviedru ārsts un rakstnieks, Kapri salā pirmoreiz nokļūst 19 gadu vecumā un iemīl šo gleznaino dabas stūrīti uz mūžu. Kā viņa mīlestības apliecinājums šai salai ir grāmata “Stāsts par Sanmikelu”.

“Mana klejošana pa pasauli, laimi meklējot, ir galā. Es taisos palikt tur, kur esmu, uz visiem laikiem un vērst jo skaistāku to, kas man vēl atlicis. Bet vai man būs ļauts palikt te, Sanmikelā? Viss Neapoles līcis kā mirdzošs spogulis guļ man pie kājām, vīteņalejas kolonnas, lodžijas un kapela gaismas pielijušas; kas notiks ar mani, ja es nevarēšu vairs panest šo spozmi?”
Aksels Munte

“Aksels Munte ir lielisks stāstnieks, kas atmiņu vēstījumā, atklājot epizodes no savas dzīves gan Parīzē, Romā un Londonā, gan Lapzemē, Neapolē un Kapri, pauž lasītājiem arī savas sirds slēptās ilgas.”
Daily News


“Romāns “Stāsts par Sanmikelu” ir viena no aizraujošākajām grāmatām, kāda jebkad lasīta. Vērtīga literatūra, kas pārpilna dziļa jutekliskuma un prāta dziļuma, arī humora un ironijas, kura dažkārt šķiet asāka par ķirurga nazi.”
New York Herald Tribune


“Aizraujoša grāmata! Vienā brīdī tajā aprakstītie notikumi ir brīnišķi skaisti, arī smieklīgi, bet jau nākamajā mirklī tie ir drūmi un šaušalīgi, kas, līdzīgi Po darbiem, paņem lasītājus savā varā.”
Western Mail


“Daudz asprātības un humora, fantastiskas zināšanas par filozofiju un norisēm pasaulē, sirds dziļums un mīlestība pret tuvajiem, kas saplūst ar dīvainu prāta vienkāršību, kura bieži vien ir simbols ģenialitātei.”
Observer

No angļu valodas tulkojusi Vizma Belševica.

Iesaki draugiem