Apraksts

Šī grāmata palīdz atklāt Latvijas daudzveidību, aicinot lasītājus aizraujošā ceļojumā pa mūsu zemes skaistākajām, interesantākajām un iedvesmas bagātākajām vietām. Tā ‟aizved” lasītājus uz Latvijas krāšņākajiem dabas objektiem – Abavas ieleju, Gaiziņkalnu, Zvārtes iezi, Lubāna ezeru, Jūrkalnes stāvkrastu –, kolorītām pilsētām – Rēzekni un Valmieru, Liepāju un Ventspili, Kuldīgu un Salacgrīvu, iepazīstina ar dažādiem muzejiem, gan visiem labi pazīstamiem, gan mazāk zināmiem, ļauj ielūkoties majestātiskās un cēlās pilīs Rundālē, Bīriņos, Mežotnē, Bauskā, Jelgavā, kā arī vēlreiz atgādina par Latvijas valstiskuma simboliem – Brīvības pieminekli, Nacionālo teātri, kur proklamēta Latvijas Republika, Cēsīm, kur radies sarkanbaltsarkanais karogs, un Ziemassvētku kauju vietām, kas atsauc atmiņā latviešu cīņassparu un varonību.

Šeit iekļauti apraksti un krāšņas fotogrāfijas par 100 mūsu zemes vietām – gan tādām, kas jau izsenis tiek uzskatītas par Latvijas ainavas un valstiskuma simboliem, gan mazāk pazīstamām vietām, kuru skaistums un vienreizīgums ikdienas steigā nav pamanīts un apjausts. Šī grāmata palīdzēs aiz ierastā ikdienišķuma maskas saskatīt skaistumu tajā ielā, pa kuru ikdienā steidzamies uz darbu, vai krāšņumu tās upes tecējumā, kas plūst gar mūsu lauku māju. Dodieties uz Valgundi, kur apcerīga burvība izjūtama sieviešu pareizticīgā klostera teritorijā, aizbrauciet uz Drusku pilskalnu Igaunijas pierobežā un pamājiet sveicienus Munameģim, vai apmeklējiet neogotisko pērli Līksnas baznīcu netālu no Daugavpils!

Ja jums kādu dienu šķiet, ka te, Latvijā, jau viss ir zināms un labi pazīstams, tad ņemiet rokās šo grāmatu un pavisam noteikti jūs atkal spēsiet palūkoties uz mūsu zemi ar pārsteiguma pilnām acīm, un izjutīsiet lepnumu par to, ka šeit dzīvojat!

Publikācijas

Iesaki draugiem