Apraksts

“Guļamistaba man ir sveša. Iepriekš neredzēta. Es nezinu, kur atrodos un kā te nokļuvu. Nezinu, kā tikšu mājās.
Ar atvieglojumu pamanu, ka vannas istabas durvis stāv pusvirus, es ieeju un ieslēdzos.
Seja, kas raugās man pretī, nav manējā. [..] Man izlaužas neartikulēta skaņa. Tas nevar būt! Spogulī redzamais cilvēks esmu es pati, tikai par divdesmit gadiem vecāka. Nē. Divdesmit pieciem. Vēl vairāk.
Nē, es nespēju noticēt. Nē! Tas nevar būt...”

Atmiņas ir nozīmīga mūsu dzīves daļa.
Bet, ko darīt, ja katru reizi, aizejot gulēt, viss tiek pazaudēts?
Vārds, identitāte, pagātne, pat ģimene, kuru tik ļoti mīlat, – viss naktī ir aizmirsts.
Ik rītu apkārtējā pasaule ir nepazīstama un biedējoša, cilvēki – sveši. Kā saprast, kas noticis? Kam uzticēties, un kam – ne?

Psiholoģiskais trilleris “Pirms es aizeju gulēt” ir angļu rakstnieka Stīva Dž. Votsona debijas romāns, kas ieguvis neviltotu lasītāju atzinību. Darbs ir tulkots vairāk nekā trīsdesmit valodās.

Atmiņas ir viss, kas viņai pieder, un tagad ir pienācis laiks tās atgūt.

“Pati labākā literārā debija, kādu esmu lasījusi.”
Tesa Džeritsena

“Mana dienasgrāmata vēsta, ka tikko esmu pavadījusi dažas stundas lidmašīnā uz Sanfrancisko, bet es to neatceros, jo visu šo laiku neatraudamās lasīju romānu “Pirms es aizeju gulēt”. Ak mans Dievs! Kā man tas patīk! Tik jēgpilns, tik aizraujošs, tik izcili strukturēts. Reti gadās lasīt piedzīvojumu romānu, kas ir nevainojams visos aspektos, un šis noteikti tāds ir!”
Sofija Hanna

“Cilvēka pēctraumas neiroloģiskā stāvokļa smalks un emocionāls pētījums un satriecoši aizraujošs piedzīvojumu romāns.”
Laionels Šrivers

“Lielisks stāstījums, savdabīgs romāna galvenās problēmas risinājums, katra lappuse tur sasprindzinājumā – un noslēgums sniedz apmierinājumu.”
Anita Šrīva

“Pārsteidzoši labs debijas romāns – raita valoda, patiesi satraucošs un psiholoģiski ļoti ticams vēstījums. Reti kad piedzīvojumu romāni ir tik labi.”
Džoanna Harisa

“Patīkams pārsteigums – literārā debija, kurā uzdots urdošais jautājums: kas paliek pāri, kad pazaudē sevi, savu pagātni?”
Vals Makdermids

“Satriecoši laba literārā debija. Prasmīgi veidots galvenās varones Kristīnes tēls. Grūti iedomāties saistošāku, ticamāku un līdzjūtību izraisošu traumu guvuša cilvēka tēlu. Man ļoti patika no sākuma līdz beigām.”
Mo Heiders

No angļu valodas tulkojusi Alda Vāczemniece.

Publikācijas

Iesaki draugiem