Apraksts

Janušs Leons Višņevskis (Janusz Leon Wiśniewski, dz. 1954) ir viens no populārākajiem mūsdienu poļu rakstniekiem. Viņa romāns “Vientulība tīmeklī” ir apbūris lasītājus ne tikai Latvijā. J. L. Višņevskis ir molekulārbiologs, informātikas un ķīmijas zinātņu doktors un šobrīd strādā un dzīvo Frankfurtē pie Mainas Vācijā.

Romāns “Bikini” ir stāsts par mīlestību, nodevību, karu, kaislību un draudzību Otrā pasaules kara beigās. No izpostītās Drēzdenes cauri dzīvīgi pulsējošajai Ņujorkai uz civilizācijas neskarto Bikini atolu – tāda ir Annas, jaunas vācietes, talantīgas fotogrāfes, neparastā odiseja. No kara pekles viņu izrauj Stenlijs, amerikāņu reportieris, kas nosūtīts laikraksta “New York Times” redakcijas uzdevumā uz Eiropu.
Kā lai mīl, ja redzēts tik daudz ļaunuma? Kā lai uzticas, apzinoties tuvākā cilvēka noslieci uz nodevību? Kā būt laimīgam, ja nevar un arī nedrīkst neko aizmirst?
Romāns “Bikini” ir par to, kā mīlēt un ienīst, par to, ko ir jāprot novērtēt un no kā ir jāmāk atteikties, par to, ka svarīgākais ir jāpasaka jau tagad, jo vēlāk var būt par vēlu...

No poļu valodas tulkojusi Irēna Birzvalka.

Publikācijas

Iesaki draugiem