Apraksts

Kolīna Makkalova (1937) ir dzimusi Austrālijā un sākusi rakstīt jau bērnībā. Latviešu lasītāji šo autori iemīlējuši no viņas grāmatām “Dziedoņi ērkšķu krūmā”, “Tims”, “Pieskāriens”, “Nepiedienīgā apmātība” un “Morgana ceļš". Rakstnieces romāns “Pirmais vīrs Romā” aizsāk “Romas valdnieku” septiņu grāmatu sēriju, kurā autore ar apskaužamu precizitāti aprakstījusi intrigas, kaislības un nodevības, kā arī kara taktiku un varaskāri, kas izveidoja un iznīcināja vienu no vēstures varenākajām impērijām – seno Romu.

Ar apbrīnojamu stāstījuma spēku Kolīna Makkalova ievilina lasītāju krāšņā haosa, varas un kaislību virpulī, kas veidoja seno Romu. “Pirmais vīrs Romā” ir stāsts par Gaju Mariju, Sullu, izputējušu un izvirtušu aristokrātu un bagātu, bet zemas izcelsmes sievieti, par neparastiem cilvēkiem ar asu prātu, par tiem, kuru nežēlīgā un godkārā mērķtiecība lika pamatus impērijai, kas iedvesusi vislielāko bijību un parādījusi vislielāko izturību un kam līdzīgas nav bijis visā cilvēces vēsturē. Iespaidīgais vēstījums par ievērojamiem notikumiem un pasaulīgām vājībām uzbur plašu un neaizmirstamu cilvēku galeriju – karavīrus un senatorus, sievas un mīļākās, karaļus un vienkāršos ļaudis –, piešķirot izcilajam laikmetam drosmīgu un pacilājošu dzīves elpu.
“Pirmais vīrs Romā” ir pārsteidzoši vērienīgs un detaļās smalks vēsturiskais romāns, kas ne vien atspoguļo varenās impērijas uzplaukumu un norietu, bet arī ļauj ielūkoties tā laika vareno un vienkāršo ļaužu vērptajās intrigās; šis romāns ir pierādījums, ka pat visniecīgākajai rīcībai ir neprognozējama ietekme uz vēstures ritējumu.

Iesaki draugiem