Apraksts

Isabella Aljende (Isabel Allende, dz. 1942) ir viena no populārākajām mūsdienu rakstniecēm Latīņamerikā. Viņas darbi tulkoti daudzās valodās un bijuši pārdotāko grāmatu topos Eiropā, ASV, Latīņamerikā un Austrālijā. Latviešu lasītāji jau iepazinuši rakstnieces romānu “Zorro”, kā arī darbus jauniešiem no “Bezgalīgās sērijas” – “Briesmoņu pilsēta”, “Zelta pūķa karaļvalsts” un “Pigmeju mežs”.

Romāna “Fortūnas meita” darbība norisinās gan ostas pilsētā Valparaiso, Čīlē, gan Kalifornijas Centrālajā ielejā, gan Sanfrancisko izdegušajās ieliņās. Viena aina nomaina citu gluži kā krāsainā kaleidoskopā, paaudžu paaudzēs virmo kaislības, un nedz stingra audzināšana, nedz mietpilsoniskās morāles normas nespēj nodzēst uzliesmojušo pirmās mīlestības uguni.
Elīza Somersa uzaug čīliešu aristokrātu ģimenē, bet vai viņa tiešām ir bārene, ko audžuvecāki atraduši pamestu pie mājas sliekšņa? Vai kautrīgais puisis, ko meitene neprātīgi iemīl no pirmā acu uzmetiena, tiešām ir nežēlīgais laupītājs Žoakins Murjeta? Vai abiem lemts vēl kādreiz satikties?...

Lai arī lasāms kā patstāvīgs darbs, “Fortūnas meita” ir pirmais romāns triloģijā, kurā ietilpst arī darbi “Sēpijas portrets” un “Garu nams”.

No angļu valodas tulkojusi Ilze Eglīte.

Iesaki draugiem