Apraksts

Brems Stokers (1847 – 1912) ir viens no spožākajiem sava laika īru rakstniekiem un ir uzskatāms par nozīmīgu personību 19. gadsimta Īrijas teātra dzīvē. Viņa romāns “Drakula” lika no jauna atdzimt mītiem un nostāstiem par vampīriem; šis darbs jau vairāk nekā gadsimtu kalpojis par ceļvedi noslēpumiem apvītajā un vilinošajā vampīru pasaulē, tas ir tulkots daudzās valodās un uzņemts kinofilmās. Brema Stokera “Drakula” pat pēc vairāk nekā simt gadiem joprojām uzskatāms par vienu no meistarīgākajiem gotiskā un šausmu žanra literatūras darbiem.

Romāns “Drakula” aizsākas ar gados jaunā advokāta Džonatana Hārkera ceļojumu no mietpilsoniskās Anglijas uz dūmakā tīto un spožā mēness apspīdēto Transilvāniju – grāfa Drakulas mājvietu. Juristam šis ir darījumu brauciens, ceļojums, kura laikā jāsniedz palīdzīga roka grāfam Drakulam nekustamo īpašumu lietās. Jauneklis vēl nezina, ka noslēpumainais un valdzinošais grāfs ar labajām manierēm un tik skaisto balsi padarīs viņu par cietumnieku pilī, kurā notiekošais Džonatanam Hārkeram atklās jaunu pasauli, baisu un tumšu, un tomēr vilinošu. Taču drīz vien jaunais cilvēks sapratīs: lai izdzīvotu, viņam jābēg no pils, kas glabā gadsimtiem senus noslēpumus, jābēg no visu redzošā un dzirdošā un visur esošā grāfa Drakulas.
No angļu valodas tulkojis Harijs Veidemanis.

“Līdz ar šo grāmatu piedzima leģenda!”
The New York Times

“Kopš romāna “Drakula” pirmizdevuma pagājis jau vairāk nekā gadsimts, tomēr tā popularitāte pieaug no gada gadā. Romāns ir apbrīnojami daudzpusīgs, un to var interpretēt daudzos un dažādos veidos un līmeņos, nemazinot tā pievilcību, saskaņotību un komplicētību.”
Džozefs Valente

“Stokers savā romānā radījis tik iespaidīgas šausmu ainas, kuras nav iespējams aizmirst. Līdz šim nevienai romāna ekranizācijai nav izdevies pārspēt pašu grāmatu.”
Stīvens Kings

Iesaki draugiem