Apraksts

Indija ir krāsaina un daudzveidīga kontrastu zeme – te mijas nabadzība un greznība, gadsimtiem senas tradīcijas sadzīvo ar mūsdienu kultūru un ikdienišķo caurstrāvo garīgums. Eiropietim Indija var šķist svešāda un nesaprotama, jo tai piemīt savs dzīves ritējums un savas vērtības, tāpēc ceļojums uz Indiju vienlaikus ir uzdrīkstēšanās piedzīvot citādo. Tomēr šī valsts arī izraisa apbrīnu un pārsteidz. Tās lepnums ir kultūrvēsturiskie pieminekļi, greznā sakrālā arhitektūra, kā arī iespaidīgā daba – gan auglīgi līdzenumi un saules kveldēti tuksneši, gan smilšainas pludmales un majestātisko Himalaju ainavas. Indijas tēls asociējas arī ar garīgumu, un daudzi dodas turp, lai meklētu savu garīgo ceļu.
Šajā ceļvedī sniegta informācija par Indijas vēsturi, indiešu reliģiju, kultūru, tradīcijām un svētkiem. Tas iepazīstina ar dažādo valsts reģionu ievērojamākiem objektiem. Ja vēlaties klātienē skatīt Indijas simbolus, dodieties uz valsts galvaspilsētu Deli vai Utarpradēšas štatu, kura lepnums ir Tādžmahala un Āgra. Dabas un aktīvās atpūtas cienītāji ceļvedī atradīs informāciju par pārgājienu maršrutiem un nacionālajiem parkiem. Ja vēlaties baudīt īstu eksotiku, plānojiet ceļojumu uz idilliskajām Andamanu salām, ko apskalo kristāldzidri ūdeņi. Ja interesējaties par reliģiju, apmeklējiet budistu svētās vietas Bodhgaju un Rādžgīru, kas saistās ar Budas dzīvi. Lai kurp Jūs dotos, visur varēsiet vērot greznos hinduistu tempļus un vietējo iedzīvotāju ikdienas rituālus.
Ceļvedī sniegti arī praktiski padomi ceļojuma plānošanai, ieteikumi apmešanās vietas un restorānu izvēlei. Tekstu papildina lieliski fotoattēli, ilustrācijas un kartes.

Iesaki draugiem