Apraksts

Toms Kreicbergs (1985) a.k.a. Tom Crosshill dzimis Rīgā, bet pēc Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas beigšanas devies uz ASV, kur ieguva bakalaura grādu fizikā Rīda universitātē Portlendā.
Ar zinātniskās fantastikas un fantāzijas darbiem Toms aizrāvās jau no agras bērnības un pirmos stāstus angļu valodā sāka rakstīt divpadsmit gadu vecumā. Viņa stāsti publicēti dažādos fantastikas žanrā pazīstamos žurnālos. 2009. gadā Toms uzvar ietekmīgajā fantastikas īsprozas konkursā „Writers of the Future”. Viņš ir pirmais latvietis starp Amerikas fantastikas rakstnieku asociācijas (SFWA) biedriem, kā arī ievērojamās Ņujorkas rakstnieku grupas Altered Fluid biedrs.
Paralēli rakstniecībai autors operējis kodolreaktoru, ieguvis melno jostu aikido, apguvis klavierspēli, strādājis gan pazemes cinka raktuvēs, gan finanšu nozarē Volstrītā.

Stāstu krājums "Dubultnieki un citi stāsti" ir Toma pirmā publikācija latviešu valodā.

“Mainīgās pasaules mainīgā uztvere –
kur iespēja dalīties apziņā ar citu personu otrā pasaules malā noved pie atklāsmes, ka tavs alter ego ir terorists,
kur mākslīgi radīta Īkstīte dzīvo tējkannā un cer gūt sava radītāja mīlestību,
kur pūķis visu mūžu sapņo aizlidot uz Parīzi,
kur mazs zēns uz pasauli raugās caur kvantu mehānikas likumu prizmu,
kur cita zēna bērnības sapnis medīt zombijus saglabājas arī tad, kad zombiji vairs atrodami tikai zoodārzā...
Kreicberga vīziju skaudrais reālisms mijas ar romantisku fantāziju bez sentimentāla salkanuma. Augstākās raudzes nacionālā fantastika pēdējās desmitgadēs gan žanra baudītājiem, gan jaunpienācējiem.”
Imants Belogrīvs

Toms Kreicbergs ir izcils jaunais rakstnieks ar spēcīgu nākotnes vīziju. Es nopietni uzskatu, ka viņš kļūs par vienu šīs desmitgades ievērojamākajiem rakstniekiem.
Deivids Fārlands, 1987. gada konkursa “ Writers of the Future” zelta medaļas ieguvējs,
Hugo un Nebula balvu laureāts

Kreicbergs talantīgi ievij spēcīgas, patiesas cilvēciskās emocijas stāstos par sarežģītām tehnoloģijām un zinātnes brīnumiem. Un tas tiek paveikts ar tādu vieglumu! Šī ir klasiska zinātniskā fantastika ar dvēseli.
N. K. Džeimisina, Hugo un Nebula balvu kandidāte

Iesaki draugiem