Apraksts

Aleksandra Riplija (Aleksandra Ripley, 1934–2004), amerikāņu rakstniece, ir vairāku romānu un filmu scenāriju autore, tomēr pasaules slavu viņa iemantoja, uzrakstot romānu “Skārleta” – turpinājumu Margaretas Mičelas slavenajam darbam “Vējiem līdzi”.
Tāpat kā Skārleta O’Hāra, arī Aleksandra Riplija bijusi īsta dienvidniece. Varbūt tieši tāpēc viņa varēja tik pārliecinoši iejusties savas varones tēlā, izprast viņas domas un izjūtas; Skārletas dzīves stāsts plūst tikpat aizraujoši kā Margaretas Mičelas darbā, tajā mainās notikumi, plosās kaislības un pārdzīvojumi.

Romāns “Skārleta” sniedz lielisku iespēju atkal atgriezties Tarā, sastapties ar Skārletu un Retu Batleru un vēlreiz izbaudīt lieliskāko mīlas stāstu, kāds jebkad ticis uzrakstīts. Skārleta Aleksandras Riplijas romānā, runājot Reta – viņas mūža mīlestības vārdiem –, no brīnišķīgas jaunas meitenes kļūst par brīnišķīgu pieaugušu sievieti.

Šīs grāmatas iznākšana radīja sensāciju: tās pirmpublicējums tika izpārdots ļoti īsā laikā, pārspējot visus pārdošanas rekordus un sajūsminot lasītājus visā pasaulē.

No angļu valodas tulkojusi Alda Vāczemniece.

Iesaki draugiem