Apraksts

Dievcilvēks – indiešu avatārs Šri Satja Sai Baba par sevi saka: "Es esmu Universa Dievs. Mana mīlestība ir visvarena un aptver visu. Es esmu Dievs un Es to zinu. Tu arī esi Dievs, bet tu to nezini. Tas nosaka atšķirību. No tā rodas tavas grūtības."
Sai Baba māca dzīvot par spīti visām neveiksmēm un priecāties par katru mūža dienu kā dārgu Dievišķu velti:
"Lūdz Mani palīgā un tu pamanīsi, ka viss veicas. Viss, kas tev vajadzīgs, ir paļāvība un pacietība: paļāvība, ka Es tev katrā ziņā palīdzu, un pacietība, lai sagaidītu īsto acumirkli, kas uz Zemes vajadzīgs, lai viss notiktu harmonijā.
Priecājies mazliet vairāk. Ļauj priekam plūst caur visu savu ķermeni. Sūti savu prieku apkārtējiem cilvēkiem! Visai pasaulei. Skaties savā sirdī! Nes sevī mīlestību un iekšējo mieru! Iepludini to savā ģimenē.
Ļauj savai gaismai starp Universā un baudi šo plašumu. Lūdz Dieva klātbūtni, lai Viņš tevi svēta un vada."
Par tikšanos ar dzīvo Dievu Sai Babu stāsta šī krājuma sastādītāja Māra Vārpiņa:
"Sai Babas mācība nav jauna reliģija. Tā stāv pāri visām reliģijām un apvieno tās. Jau kopš 1981. gada es interesējos par visu, kas ar šī dižā Brīnumdara vārdu un dzīvi. Esmu bijusi Viņa ašramā (Skolotāja mājvietā) jau četras reizes un piedzīvojusi neaizmirstamus mirkļus. Varu apgalvot, ka Sai Baba līdzīgi Saulei izstaro savu Dievišķās mīlestības enerģiju uz visiem ļaužu tūkstošiem savā templī. Svarīgākā atziņa, ko esmu guvusi no sava Dievišķā Skolotāja, ir it kā pašsaprotama – viss ir manī! Viss jau mums ir dots. Viss ir manā sirdī, dvēselē, un apstākļi, kuros esmu, ir vislabvēlīgākie, lai spētu sasniegt savas dzīves vertikāli. Es saprotu, ka vislielākā gudrība ir manas tautas gudrība, visdāsnākā zeme ir mana tēvu tēvu zeme, visdārgākās melodijas skan manās tautas dziesmās, visvajadzīgākie rituāli ir manu senču rituāli. To izjust novēlu ikvienam šī krājumiņa lasītājam."

Iesaki draugiem