Apraksts

Aleksandru Kinrosu dzimtajā Skotijā atceras kā neprasmīgu skārdnieka mācekli un bezdievīgu dumpinieku. Kad pēc vairākiem Austrālijā pavadītiem gadiem viņš aicina pie sevis savulaik izraudzīto līgavu, viņa Skotijas radinieki tūlīt saprot, ka Aleksandrs zelta raktuvēs ir ieguvis bagātību un tagad ar viņu var rēķināties kā ar vērā ņemamu precinieku.
Pēc grūta ceļojuma ieradusies Sidnejā, sešpadsmitgadīgā Elizabete Dramonda satiek nākamo vīru un ar šausmām aptver, ka izjūt pret viņu vienīgi bailes un nepatiku. Tomēr Elizabetei nav citas iespējas, kā apprecēties un doties vīram līdzi tālu pāri mežonīgās, neapdzīvotās zemes plašumiem uz Aleksandra radīto pilsētu, ko viņš ir nosaucis par Kinrosu. Kalnā, kas slienas pāri Kinrosai, glabājas pasaules bagātākās zelta atradnes...
“Man patīk veikt izpēti un savos darbos iekļaut nekļūdīgus faktus. Tur – reālajā īstenībā – vēl aizvien ir neizsmeļamas iespējas rakstnieka iztēlei,” teic austrāliešu rakstniece Kolīna Makkalova, kuras episko vērienu latviešu lasītāji jau iepazinuši darbos „Dziedoņi ērkšķu krūmā”, „Tims” un „Cēzara sievietes”.
No angļu valodas tulkojusi Aija Vālodze.

Iesaki draugiem