Apraksts

Starptautisko konfliktu rezultātā mūsu planēta ir pārdzīvojusi globālu bioloģisko karu. No nāves un inficēšanās draudiem izdevies izglābties tikai nelielai cilvēces daļai, kas apmetusies dzīvot uz salu grupas tālu no slimības epidēmijas izpostītajiem kontinentiem. Lai nepieļautu bioloģiskās infekcijas ievazāšanu, tiek nodibināta modri apsargāta Republika, kurā valda stingri iekšējie noteikumi. Par šo noteikumu neievērošanu draud bargs sods.
Tomēr Ādams – jauneklis no Republikas privileģētās filozofu šķiras – izšķirošā situācijā izvēlas sekot nevis Republikas līdz absurdam stingrajiem noteikumiem, bet gan savai sirdij. Par dumpošanos viņam draud nāvessods, kas pēdējā brīdī tiek nomainīts pret mūža ieslodzījumu. Cietuma kamerā Ādamam jāuzturas kopā ar Mākslīgā intelekta programmas radīto „brīnumbērnu” Arti – mazu jocīga izskata robotiņu, kas, kā atklājas, nemaz tik nekaitīgs nav...
Pēc daudziem gadiem, kad stāsts par Ādamu jau ir kļuvis par leģendu, viņa dzīves gājumu sāk pētīt skolniece Anaksa. Izvēloties šo tēmu, viņai nav ne jausmas, cik bīstama bijusi viņas izvēle.
Tomēr visšokējošāko pārsteigumu autors lasītājam ir pietaupījis līdz grāmatas beigām...

Gudrs fantastikas žanra romāns, kurā tiek runāts par zinātnes un filozofijas neērtajiem jautājumiem. Bekets izaicina lasītāja inteliģenci, uzdodot tam vienu āķīgu mīklu pēc otras un ieaužot tās drūmā, bet vienlaikus intriģējošā nākotnes vīzijā.
Age
Maldinoši vienkāršā sižetā ievītas pārsteidzoši sarežģītas idejas. Bekets ir radījis nemirstīgu un cilvēcisku stāstu, kas lasītāju vienlaikus aizrauj un šokē.
SF Signal
“Stāstu par Ādamu” var lasīt kā visīstāko spriedzes romānu. Tekstā līdz pat pēdējam vārdam mutuļo neremdināmu ideju jūra, kas tīko izlauzties brīvībā.
Amazon.com

Publikācijas

Iesaki draugiem