Apraksts

Megana Makendrū bērnību un jaunību pavadījusi galvenokārt Eiropā – Francijā, Spānijā un Beļģijā. Būdama Financial Services Volunteer Corps pārstāve, viņa strādājusi brīvprātīgo darbu Varšavā un Polijā. Rakstniece ir arī absolvējusi Brauna Universitāti un Jēla Biznesa augstskolu.
Viktorijas laika romānā es būtu neizteiksmīgā māsa, bet nav vairs tādu neizteiksmīgo sieviešu. Patiesībā ļoti žēl; noteikti bija kaut kādā ziņā ērti nebūt skaistai. Tas nozīmē tādu kā zināmu anonimitāti, kas ļauj attīstīt prātu, kā, piemēram, māsām Bronti vai Džeinai Ostinai. Mūsdienās, ja neizskaties labi, tā ir pašas vaina, jo regulāri nenodarbojies ar sportu vai nerūpējies par sevi. Turpretim es esmu uzposusies un sportiska, un pat amerikāniski eleganta. Tad kāpēc man vajadzēja tik ilgu laiku, lai atrastu draugu? Ņemot vērā apkārt novēroto riestu, esmu nākusi pie secinājuma, ka tā vairāk ir apsūdzība manam raksturam, nevis izskatam...
Tā prāto Meganas Makendrū romāna Topless galvenā varone Konstance. Romāna darbība norisinās kādā vasaras mājā uz salas Vidusjūrā – vietā, kas rosina pārvērtēt attiecības starp radiniekiem, draugiem un mīļākajiem un mudina uz erotisku atraisītību. Jo pati gleznainā vide ar sauli un jūru, nojausma par senas civilizācijas klātbūtni liek jūtām un intuīcijai gūt virsroku pār tradīcijām un aizspriedumiem.
No angļu valodas tulkojusi Ieva Austere
Mākslinieks Arnis Kilbloks

Iesaki draugiem