Apraksts

PAT SIEVIETES TIC, KA DIŽĀKAIS ROMAS VALDNIEKS NEPAZĪST JŪTAS, VIŅU VADA VARASKĀRE, ALKAS UN DZIŅAS...

Kolīna Makkalova latviešu lasītājiem pazīstama kā grāmatu “Dziedoņi ērkšķu krūmā”, “Tims”, “Nepiedienīgā apmātība”, “Rēgs” u.c. autore. Sērijā “Romas valdnieki” jau iznākuši romāni “Pirmais vīrs Romā”, “Zāles vainags” un “Fortūnas izredzētie”, kuros autore aprakstījusi intrigas, kaislības un nodevības, kas izveidoja un iznīcināja vienu no vēstures varenākajām impērijām – Seno Romu.

Cēzara uzvaras bija leģendāras – gan kaujās, gan guļamistabā. Mīlestība dižajam karavadonim un politiķim bija tikai vēl viens ierocis, kuru viņš savā personiskajā karā izmantoja bieži, prasmīgi un nežēlīgi. Cēzara neierobežoto varu pazina visas viņa sievietes – meita, kuru viņam labpatika upurēt uz savas godkāres altāra, māte, kura palīdzēja savērpt intrigas tik cieši, lai skauģiem un naidniekiem aiztrūkst elpa, sievas, kas maksāja par viņa ietekmi, un nejūtīgi saltā mīļākā, kuru Cēzars kvēli iekāroja, bet kurai neuzdrīkstējās uzticēties. Viena no viņām apzīmogos Cēzara likteni...

No angļu valodas tulkojusi Andžela Šuvajeva.


Spēcīgs stāsts. Kolīna Makkalova to izstāsta ar romānistes kvēli un vēsturnieces cienīgu apņēmību.
Sunday Times

Episki attēloti notikumi, smalki izzīmētas detaļas – “Cēzara sievietes” rāda neizskaistinātu tā vīra portretu, kurš ir gatavs uz visu, lai sasniegtu savu ilgoto mērķi: kļūt par dižāko no Romas varenajiem, līderi pasaulē, kuras notikumu atbalss dzirdama vēl mūsdienās.
Tieši daiļā dzimuma tēli romānu “Cēzara sievietes” padara īpašu. Cēzara valdonīgā māte Aurēlija, viņa sieva Pompeja, kuras izraisītais skandāliņš ir pamatā teicienam: “Cēzara sievai jābūt ārpus jelkādām aizdomām”, Fābija, Fulvija, Klodija, Jūlija un Kalpurnija – viņas ir tik dažādas! Atmiņā visvairāk paliek Servīlija, Cēzara gultasbiedrene un Brūta māte, kaislību, dziņu un nevaldāmas varaskāres pārņemta sieviete. Šis ir lieliskākais romāns par romietēm, kādu jelkad esmu lasījis.
Deivids Makleins, historicalnovels.info

Iesaki draugiem