Apraksts

Daudzi mūziķa un dzejnieka Mārtiņa Freimaņa talanta cienītāji jau bija noguruši meklējot kādu eksemplāru no 2004.gadā izdotās Mārtiņa grāmatas “Zālīte truša dvēselei”. Tāpēc tagad steidzam ar prieku ziņot, ka grāmata atkal ir pieejama. Vēl vairāk, grāmata ir pieejama pilnībā atjaunotā izdevumā, ar jaunu dizainu un papildus nodaļu, kurā apkopoti dziesmu vārdi, kurus autors rakstīja jau pēc šīs grāmatas pirmizdevuma, kā arī darbi, kuri netika iekļauti pirmajā grāmatas versijā. Savā ziņā šī ir arī Freimaņa dziesmu vārdu antaloģija.

Jaunā izdevuma dizaina autors ir mākslinieks Pēteris Sičevs, kurš talkā aicinājis savu tēvu Nikolaju Sičevu, kura oriģināldarbi lieliski papildina grāmatas vizuālo noformējumu un piedod grāmatai vēl papildus māksliniecisko vērtību.

Savulaik šī grāmata sagādāja ļoti lielu pārsteigumu un gandarījumu tās autoram, kad Lauku bibliotēku atbalsta biedrība, kura ik gadus organizēja aptauju par vislasītākajām grāmatām bibliotēkās (tika aptaujātas gandrīz 600 Latvijas bibliotēkas), 2005.gadā par šo grāmatu Mārtiņam piešķīra “Lielo lasītāju balvu 2005” par lasītāko grāmatu dzejas nominācijā.

Mārtiņš Freimanis, izdodot šo grāmatu to komentējis šādi: “Mīļie literatūras speciālisti! Nemeklējiet, lūdzu, šajās rīmēs literāru vērtību! Tās ir tikai sajūtas un nemiers, kas mani tirda. Neņemu par pilnu tos, kas sevi uzbāzīgi deklarē kā māksliniekus, komponistus, dzejniekus un tamlīdzīgi. Ja jau tas tā ir, tad kāpēc vēl īpaši jāuzsver? Nevajag bojāt dzīvi ar pārgudrām lietām! Man ir svarīgi palikt PAŠAM! Esmu brīvības cienītājs.”

Iesaki draugiem