Apraksts

 

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Ja šogad plānojat izlasīt tikai vienu grāmatu, izvēlieties “Krīta vīru”!

The Sunday Times bestsellers


Jūs varat tās sajust laukā un mežā, skolā un rotaļlaukumā; jūs varat tās sajust mājās un atrakciju parkā.
Jūs varat tās sajust gandrīz ikvienā nelielās Enderberi pilsētas nostūrī... bailes, ka tiekat novērots.

Viss sākās 1986. gadā atrakciju parkā, toreiz, kad notika negadījums. Tieši todien divpadsmitgadīgais Edijs satika Helorena kungu – Krīta vīru.

Viņš pastāstīja Edijam, kā atstāt slepenas zīmētas ziņas draugiem. Un tas tiešām bija jautri, līdz brīdim, kad krīta vīriņi viņus aizveda pie mirušās.

Kopš tā laika ir aizritējuši trīsdesmit gadi. Eds nešaubās, ka senie notikumi ir palikuši pagātnē, līdz savā pastkastē atrod aploksni. Tajā ir balta krīta gabals un zīmējums ar cilvēciņu.

Vai vēsture atkārtosies?

Vai arī šī spēle beigsies tāpat, kā toreiz?

Karolīna Dž. Tjūdora ir angļu rakstniece, iepriekš strādājusi gan par reklāmas tekstu sacerētāju, gan par televīzijas raidījumu vadītāju, gan suņu staidzinātāju. Viņas debijas romāna “Krīta vīrs” izdošanas tiesības nopietnā konkurencē ieguvuši 38 valstu izdevēji, un visur šī grāmata ir kļuvusi par bestselleru.

No angļu valodas tulkojusi Alda Vāczemniece.


Es sen neesmu lasījis tik iespaidīgu debijas romānu. Sižets atklājas raiti, tēli ir lieliski izstrādāti, un biedējošā sajūta, kura pārņem lasītāju jau prologā, neatkāpjas, bet kļūst vēl intensīvāka ar katru nākamo lappusi. Un tas nobeigums! Grāmata ir pelnījusi veiksmi.
Džeimss Osvalds

Šķiet, autore labi pazīst to divpadsmitgadnieku, kurš vēl joprojām mīt katrā no mums, to, kurš spēj sevi sabiedēt ar domām vien par to, kas mājo netālajā mežā vai paša drēbju skapī...   un Krīta vīrs staigā pa to spokaino tiltu, kas savieno toreiz un tagad – bērnu dienu bailes un reālu noziegumu – tik pārliecinoši, ka burtiski sajūtat uz pleca viņa auksto roku līdz pat grāmatas pēdējai lappusei.
Tims Džonstons, rakstnieks

Oriģināls un ģeniāls debijas romāns. Autorei ir izdevies meistarīgi savīt kopā abas sižeta līnijas – 1986. gada notikumus un mūsdienas –, kā arī radīt neaizmirstamu un pārsteidzošu nobeigumu. Pakļaujošs, spēcīgs un arī biedējošas spriedzes piesātināts darbs.
Klēra Duglasa, rakstniece

K. Tjūdores “Krīta vīrs” ir saistošs trilleris par pagātnes spēku un bērnības draudzības spēcīgajām saitēm. Romāna nobeigums nāk kā pārsteigums pat vispieredzējušākiem lasītājiem. Noteikti izlasiet!
Deivids Bels

Hipnotisks un piesaistošs darbs. “Krīta vīrs” ir sapņu romāns, nakts murgs. Tas ievelk un neatlaiž, tas ir kā fotouzņēmums caur ēnu un gaismu, tas ir stāsts, kas paātrina pulsu un stindzina asinis. Ir dzimusi tumša zvaigzne.
A. Dž. Fins

Ja jums patīk manas grāmatas, jums patiks arī “Krīta vīrs”!
Stīvens Kings

Iespaidīgi un baisi – kā naža asmens pie kakla.
Lī Čailds

Publikācijas

Iesaki draugiem