Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

KATRAM NOVADAM VAJADZĪGA SAVA RAGANA
UZ SKATUVES PARĀDĀS TIFĀNIJA SMELGA

Upē iemitinājies zaļacains briesmonis, pa ceļu jādelē bezgalvains jātnieks... bet vairs nav Smelgu vecmāmuļas, kas spētu izskaidrot, kas notiek. Ir tikai vienpadsmit gadus vecā Tifānija Smelga, kurai tagad ir jānosargā robežas. Jo otrpus robežām viņas pasaule cenšas iekļūt... viss kas.
Tā ir viņas zeme. Tas ir viņas uzdevums.
Tomēr nevar vien nobrīnīties, cik lietderīga dažkārt izrādās kauslīgu, zilādainu vīreļu orda, ja vien tiem norāda pareizo virzienu, kurā doties...

PIRMĀ GRĀMATA ROMĀNU SĒRIJĀ PAR TIFĀNIJAS SMELGAS PIEDZĪVOJUMIEM

No angļu valodas tulkojusi Māra Poļakova.

Terijs Pračets (1948-2015) bija un būs vispopulārākais angļu rakstnieks: ar viņu pēdējā laikā spējusi mēroties vien Dž. K. Roulinga. Anglijas karaliene par ieguldījumu literatūrā iecēlusi viņu bruņinieku kārtā. Seram Terijam piešķirta Pasaules Fantāzijas literatūras balva par mūža veikumu, viņa grāmatas iedvesmojušas filmu, teātra izrāžu un datorspēļu tapšanu, savukārt disertāciju par viņa grāmatām ir tik daudz, ka tās varētu piepildīt veselu bibliotēku. Pasaulē pārdoti vairāk nekā 85 viņa grāmatu miljoni eksemplāru, un tās tulkotas gandrīz četrdesmit valodās.

Diska pasaule aprakstīta 41 no sera Terija grāmatām, un “Mazā brīvā cilts” ir pirmā, kurā stāstīts par raganu mācekli Tifāniju Smelgu.

IEPAZĪŠANĀS AR DISKA PASAULI
Romānu ciklā par Diska pasauli risināts stāsts par pasauli, kura pārmērīgi neatšķiras no mūsējās, lai gan tā ir plakans disks, ko uz mugurām tur četri ziloņi, kuri stāv uz milzīga bruņurupuča, kas lēni lido debesu izplatījumā, un tajā dzīvo, piemēram, burvji, rūķi, policisti, zagļi, ubagi, vampīri un raganas. Diska pasaules vēsturē savijas daudz patstāvīgu stāstu, kurus var lasīt visvisādā secībā, tomēr, lasot pēc kārtas, prieks var būt lielāks, pakāpeniski liekot kopā daudzos smalkos elementus, no kuriem būvēts šīs ģeniāli izdomātās pasaules bagātīgi kūsājošais, tēlainais veselums.

Iesaki draugiem