Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Tiesas sistēma balstās uz tiesnešu godīgumu un objektivitāti, un tiesnešu pienākums ir nodrošināt, lai lietas iztiesāšana norit taisnīgi, lai tiek ievērotas visu pušu tiesības un lai vainīgie saņem sodu. Bet, kas notiek tad, ja tiesnesis apiet likumu vai pieņem kukuli? Tādi gadījumi ir reti, tomēr tā mēdz notikt.

Advokāts Gregs Maierss pazīst kādu negodīgu tiesnesi Floridā, kurš nozadzis tik daudz naudas, cik visi citi korumpētie tiesneši kopā visā Amerikas tiesvedības vēsturē. Šķiet, ka šis tiesnesis ir slepeni saistīts ar liela kazino celtniecību uz indiāņu zemes, ko finansējusi Piekrastes mafija. Katru mēnesi tiek dalīta nauda, un arī tiesnesis saņem savu daļu. Lielisks darījums, visi dalībnieki apmierināti... Bet Gregs vēlas to apturēt un iesniedz sūdzību Tiesu darbības padomē. Lieta tiek uzdota izmeklētājai Leisijai Štolcai. Pēc deviņiem padomē nostrādātiem gadiem viņa ir guvusi pieredzi, ka vairums kļūdu rodas nekompetences, nevis tiesas darbinieku korupcijas dēļ. Tomēr šoreiz nākas izmeklēt tieši korupcijas lietu, un Leisijai rodas aizdomas, ka šī izmeklēšana varētu būt bīstama. Iespējams, pat nāvējoša...

Džons Grišams, būdams bērns, bija sapņojis kļūt par profesionālu beisbola spēlētāju. Pēc juridiskās augstskolas beigšanas viņš sāka strādāt par juristu, un reiz, dzirdot kāda cietušā liecību tiesā, viņam radās iedvesma uzrakstīt romānu. Pirmais romāns bija ļoti veiksmīgs, un kopš tā laika Džons Grišams ik gadu izdod jaunu romānu par juristiem. Viņa grāmatas ir tulkotas 42 valodās, un daudzas no tām ir pārtapušas arī par kinofilmām.

No angļu valodas tulkojis Armīns Voitkāns.


Grišama jaunākais romāns ir par bagātajiem un varenajiem un tieslietu sistēmas ļaunprātīgu izmantošanu. Viņa romāni patīk visiem, jo, lai nu kurš, bet Džons Grišams zina, kā iepriecināt lasītājus, kuri vēlas, lai netaisnība tiktu novērsta un tiesa spriestu taisnu sodu ikvienam neatkarīgi no maciņa biezuma.
Associated Press

Aizraujoši aprakstīta korupcija tiesu sistēmā. Biedējoši pārliecinošs stāsts un viens no Grišama līdz šim labākajiem veikumiem! Pēdējais laiks atzīt, ka Džons Grišams ir ne vien izcils rakstnieks, bet arī nozīmīgs mūsdienu sabiedrības netikumu atspoguļotājs un kritiķis.
The Washington Post

Piesaistošs un rūpīgi izstrādāts trilleris, kura centrā ir pārdomāta sazvērestība ap indiāņu rezervātu ar noziedzīga sindikāta un uzpirkta tiesneša piedalīšanos.
The New York Times Book Review

Galvenā varone – nepārprotami valdzinoša sieviete... Informators, kurš slepus ziņo par korupciju... Spēcīgs un biedējoši pārliecinošs fons... Grišams kā allaž ir lielisks!
The New York Times

Džons Grišams jau vairāk nekā 25 gadus izvadā mūs pa tieslietu sistēmas sānceļiem un duļķainajiem ūdeņiem, un viņam apbrīnojami labi izdodas atainot šīs sistēmas vājās puses un dramatizēt pārkāpumus. Autora juridiskās zināšanas ir iespaidīgas, un viņa prasme tās izmantot, lai rakstītu izcilus trillerus, ir pat apskaužama.
USA Today

Iesaki draugiem