Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

“Te mums ir darīšana ar bērnu grāmatu pieaugušiem.”
Ēriks Skiums-Nilsens, “Informationen”

“Piedzīvot laimīgu bērnību nekad nav par vēlu. Tomēr dažreiz tā ir problēma.”

Problēmu nav, ir tikai izaicinājumi, – tā savukārt apgalvo Tilte Feino. Izaicinājumi, ar kuriem jātiek galā viņai un viņas brāļiem Pēteram un Hansam, kad piepeši pazūd viņu vecāki, ir grandiozi. Zinot, ka vecāki jau agrāk ir bijuši iestāžu redzeslokā par krāpšanos ar piesolītiem brīnumiem, viņi neko labu neparedz.

Citi, iespējams, izjustu atvieglojumu, tikuši vaļā no saviem noziedzīgajiem senčiem. Bet ne šie trīs. Bēgdami no policijas, duelēdamies ar laiku, apgrozīdamies dižciltīgās, kriminālās un reliģiskās aprindās, Tilte, Pēters un Hanss ietiepīgi cenšas izdibināt, kas noticis ar vecākiem.

Savos meklējumos viņiem nākas saskarties ar esības svarīgākajiem jautājumiem. Ceļā stājas politiski sarežģījumi un nepārkāpjami šķēršļi. Tomēr tos var pārvarēt ar atjautību un ticību, ka ir kādas durvis, kas ved uz brīvību pat tad, ja visi ceļi šķiet slēgti.

Pēters Hēgs (dz. 1957. g.), dāņu rakstnieks, pasaules slavu ieguvis ar romānu “Smillas jaunkundzes sniega izjūta” (1992), un kopš tā laika lasītāji ar nepacietību gaida katru nākamo autora grāmatu.

No dāņu valodas tulkojusi Inga Mežaraupe.


“Ziloņkopēju bērnus” varētu dēvēt arī par trilleri, tomēr šajā romānā ir vairāk smieklīgo epizožu nekā biedējošo, vairāk rotaļīguma nekā noslēpumainā, un tas drīzāk ir stāsts par pieaugšanu nekā spriedzi kāpinošs vēstījums. Zem izklaidējošā piedzīvojumu romāna virsslāņa Pēters Hēgs ir meistarīgi paslēpis nopietnas atziņas un pārdomas par novārtā pamestiem bērniem, uzpērkamiem baznīcas funkcionāriem un ceļu uz intelektuālu un garīgu brīvību.
Publishers Weekly

Pēters Hēgs, kā jau ierasts, radījis brīnišķīgu tekstu, kas piesātināts ar absurdiem notikumiem un dažādiem piedzīvojumiem līdzīgās proporcijās, un tieši galvenā varoņa jauneklīgā un dzīvespriecīgā balss padara šo romānu tik īpašu un neaizmirstamu.
Guardian

“Ziloņkopēju bērni” ir nedaudz savāds un pat apmānošs, bet vienlaikus arī ļoti valdzinošs romāns. Tajā lasām par nebēdnīgiem piedzīvojumiem, bet prātojam par tādām ikvienam cilvēkam svarīgām izpausmēm kā uzticība, pieķeršanās un mīlestība.
Express

Aizraujošs stāsts par mūsdienu sabiedrības liekulību, kas atainota nedaudz groteskā veidā. Oriģināli un neaizmirstami galvenie varoņi. Trakulīga un interesanta lasāmviela!
Library Journal

Izklaidējošs un jautrs romāns, kas neuzkrītoši liek aizdomāties arī par nopietniem un mūsdienu sabiedrībai aktuāliem jautājumiem.
Huffington Post

Iesaki draugiem