Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Grāmata "Mūsu spožās dienas" ir aizkustinošs mīlas stāsts par puisi, vārdā Finčs, un meiteni, vārdā Violeta. Teodoru Finču fascinē nāve. Katru dienu viņš prāto, kā varētu nomirt, tomēr katru dienu viņš arī meklē – un viņam izdodas atrast – kaut ko, kas turētu viņu šeit, pie dzīvības un nomodā.

Violeta Mārkija dzīvo nākotnei, skaitīdama dienas līdz izlaidumam, kad varēs aizbēgt no mazās Indiānas pilsēteles un smeldzošajām skumjām par māsas nāvi.

Kad Finčs un Violeta sastopas uz skolas zvanu torņa dzegas – sešus stāvus virs zemes –, nav skaidrs, kurš kuru izglābj. Un tad šis neparastais pāris, skolā strādājot pie viena projekta, sāk klejojumus, lai iepazītu sava dzimtā štata dabas brīnumus. Viņi dodas, Finča vārdiem izsakoties, ieraudzīt to, ko rādīs ceļš: vareno, sīko, jocīgo, skaisto, neglīto, pārsteidzošo – tāpat kā dzīve.
Drīz vien Violeta ir vienīgā, kurai līdzās Finčs var būt viņš pats – drosmīgs, ekscentrisks puisis bez robežām, kurš patiesībā nav nekāds frīks. Un tikai līdzās Finčam Violeta aizmirst skaitīt dienas un sāk tās dzīvot. Taču, kamēr Violetas pasaule paplašinās, Finča pasaule sāk sarauties.

Šis ir sirdi plosošs, drosmīgs stāsts par mīlestību, kas izjusta, dzīvi, kas dzīvota, un diviem jauniešiem, kuri atrod viens otru, stāvot uz bezdibeņa malas.

"Mūsu spožās dienas" ir Dženiferas Nivenas pirmā grāmata jauniešiem. Pirms tam viņa ir sarakstījusi četrus romānus pieaugušajiem: American Blonde, Becoming Clementine, Velva Jean Learns to Fly un Velva Jean Learns to Drive, kā arī trīs dokumentālus darbus: The Ice Master, Ada Blackjack un The Aqua Net Diaries, memuārus par vidusskolas gados piedzīvoto. Dženifera Nivena ir uzaugusi Indiānā, taču pašlaik ar līgavaini un literāri izglītotiem kaķiem dzīvo Losandželosā, kas ir viņas iemīļotākā klejojumu vieta.

No angļu valodas tulkojusi Laura Romanovska.

Iesaki draugiem