Apraksts


E-grāmata pieejama arī Apple Books

Jusi Adlers-Olsens ir dāņu rakstnieks, kura radītie detektīvromāni par Q nodaļu tiek tulkoti un izdoti 42 valstīs un pārdoti daudzos miljonos eksemplāru. Rakstnieks saņēmis arī vairākas literārās balvas, to skaitā būtu jāpiemin Zelta Lauru zars, Haralda Mogensena balva, Glass Key balva, The Barry Award un nominācija Gada romāns Japānā.

“Bez robežām” ir sestā grāmata sērijā par Q nodaļu un Karla Merka izmeklētajām lietām.

Sava ierastā rīta snaudiena laikā policijas pārvaldes pagrabā Q nodaļas vadītājs Karls Merks saņem zvanu no kāda Bornholmas kolēģa: “Piedodiet, ka jūs iztraucēju, bet varbūt jums ir mazliet laika mani uzklausīt?”. Sapratis, ka viņam grib uzspiest jaunu lietu, Karls izturas noraidoši, un sarunbiedrs otrā galā klusi noliek klausuli. Jau pēc dažām stundām iestājas pilnīgi neparedzamas sekas, un Karla spītīgā asistente Roze ir niknāka nekā parasti.

Karlam Merkam neatliek nekas cits kā uzņemties 17 gadus vecu un ārkārtīgi traģisku lietu par jaunu, dzīvespriecīgu sievieti, kura pazuda no tautas augstskolas un tika atrasta mirusi.

Pavisam prozaiskais Karls tagad ir saskāries ar sarežģītu un mistisku izmeklēšanu, kamēr ar dzelzs gribu apveltīts prasmīgs manipulators ar visiem iespējamiem līdzekļiem sargā sevi un savējos, neļaujot nevienam stāties sev ceļā.

Izmeklēšanas laikā Roze, Karls, Asads un jaunpienācējs Gordons piedzīvo visdažādākos pārbaudījumus alternatīvā dzīvesveida vidē, un visu četrinieku apdraud veci noslēpumi.

No dāņu valodas tulkojusi Dace Deniņa.


Nav nemaz tik viegli iegaumēt visus skandināvu kriminālromānu autorus – to ir tik daudz, un viņu vārdi rakstāmi tik neierasti un savādi –, tomēr Jusi Adlera Olsena vārds paliek atmiņā. Viņš izceļas starp citiem šajā pārapdzīvotajā kriminālromānu žanra valstībā.
GQ.com

Kā jau visās iepriekš lasītajās grāmatās par Karlu Merku, arī romānā “Bez robežām” ir gan padrūms humors, gan dzēlīga satīra, gan sociāli apzinīgi spriedumi (iespējams, ne vienmēr politiski korekti...) un, protams, arī lieli nelieši, kuriem jāsaņem pelnītais sods.
Book Reporter

Ja grāmatās jums patīk asprātība un ironisks skatpunkts, kā arī Reimondam Čandleram raksturīgā daudzslāņainā teksta uzbūve, noteikti izlasiet Adlera Olsena grāmatas par Karlu Merku un viņa vadīto Q nodaļu!
Men’s Journal

Iesaki draugiem